Visser Woninginrichting; de naam prijkt in 2020 exact vijftig jaar op de gevel van het rode bakstenen winkelpand aan de Verlengde Stationsstraat 42 in De Westereen. Wiebe Visser staat als derde generatie inmiddels al weer vijf jaar aan het roer. “Woninginrichting is net als zakendoen een kwestie van gevoel.”

Crèmewit, bordeauxrood of kobaltblauw: de winkel van Wiebe is een waar stoffenwalhalla. Wie binnenloopt waant zich op een Indiase markt, met honderden kleurige rollen gordijnstof die de muren van de gezellige winkel sieren. “Deze enorme hoeveelheid stoffen is waar we groot mee zijn geworden”, knikt Wiebe trots. “Een erfenis van mijn vader, die ik graag in ere houd.”

Alles in huis
Waar zijn opa Wybe Visser in 1970 begon met een winkel in meubels en huisraad, veranderde zijn vader Pieter het assortiment in 1985 naar raamdecoratie en zonwering. Van gordijnen en jaloezieën tot luxaflex en rolgordijnen. Als derde generatie voegde Wiebe daar in 2015 ook vloeren aan toe.“Alle soorten vloeren vind je bij ons, met uitzondering van houten vloeren en plavuizen”, vertelt hij. “Laminaat, pvc, vinyl of linoleum: we hebben alles in huis.”

In vertrouwde handen
Met drie man in de

buitendienst en twee dames die klanten in de zaak van adviesvoorzien, is Visser Woninginrichting uitgegroeid tot expert voor zowel particuliere als zakelijke klanten. “We krijgen steeds meer opdrachten van bedrijven, die door ons de vloeren en raamdecoratie laten verzorgen”, vertelt Wiebe. “Daarnaast weten mensen uit de omgeving ons traditiegetrouw te vinden. Vaste klanten, die al jaren hun woninginrichting bij ons in vertrouwde handen leggen.”

Kwestie van gevoel
Vertrouwde handen: het is precies de
kracht van het familiebedrijf dat al drie generaties lang bij iedereen over de vloer komt. “Geen snelle verkooppraatjes of een online webshop, bij ons krijg je waar voor je geld”, benadrukt Wiebe. “Vooral als het gaat om je huis, wil je graag voelen en zien hoe een stof of vloer is.

Vandaar dat wij iedereen uitnodigen in onze winkel voor advies op maat. En we

komen net zo graag bij je thuis of op kantoor langs met een aantal proefstalen. Woninginrichting is net als zakendoen een kwestie van gevoel.”

Met de paplepel ingegoten
Als telg uit een echte ondernemersfamilie is zakendoen hem met de paplepel ingegoten.“Als puber hielp ik mijn vader tijdens drukke perioden, maar ik heb nooit gedacht: stoffeerder, dát wil ik later worden”, grijnst Wiebe. Toch stroomt het bloed waar het niet gaan kan. “Ik hou van de vrijheid die je als ondernemer hebt. De vrijheid om je eigen weg in te slaan en keuzes te maken. En het leuke is dat mijn vader nou bij mij in dienst is. De rollen zijn omgedraaid. Maar eerlijk is eerlijk: zijn jarenlange kennis komt ons nog regelmatig van pas!”