Vrolijke gele bladeren aan de bomen, ’s avonds lekker de houtkachel
aan en samen onder een warme plaid op de bank. Met de komst van
het najaar valt er weer genoeg te genieten. Dat geldt zeker ook voor de nieuwe najaarscollectie bij kledingwinkel Klean & Sa in Twijzelerheide. Ytsje Hoekstra en Alie Holtewes kleden je maar wat graag warm aan deze herfst en winter.

Tweemaal per jaar nodigen Ytsje en Alie hun klanten uit voor een gezellige modeshow, waarin ze de dames onder het genot van een hapje en een drankje de trends voor de komende seizoenen laten zien. “Vorig jaar organiseerden we onze eerste modeshow ter gelegenheid van ons vijfjarig bestaan”, vertelt Alie. “Dat beviel zo goed, dat we besloten om het vaker te doen. De modeshow op maandag 30 september was al weer de derde editie, met zelfs een middag- en een avondshow”, knikt ze trots.

Volop merken in huis
De grote zaal achter snackbar ‘t West was zowel maandagmiddag als maandagavond goed gevuld. Twaalf modellen showden outfits van diverse mer-
ken. “We hebben een aantal bekende merken in huis, zoals &Co Woman, Yest, Jacqueline de Yong en Enjoy”, somt Ytsje op.

 

“En voor de plus size zijn dat Zizzi, Junarose en Only Carmakoma. Maar dat is slechts een greep uit wat we allemaal hebben”, benadrukt ze. “Je moet eigenlijk gewoon langskomen.”

Gjin oansmarders
Na afloop van de beide shows maandag 30 september kregen de dames volop complimenten. Vooral de aandacht voor de iets ‘vollere vrouw’ mocht bij de bezoekers op waardering rekenen. Alie: “Van maatje 34 tot 52, het maakt ons niet uit. Iedereen mag bij ons zichzelf zijn. Dat zijn wij per slot van rekening zelf ook. We zijn eerlijk en recht door zee. Wanneer een outfit je iets minder goed staat, zeggen we dat eerlijk. Of op syn Frysk sein: wy binne gjin oansmarders”, lacht ze.

Persoonlijke aandacht
Sinds de feestelijke opening van de winkel op 1 oktober 2013 hebben de dames van

Klean & Sa met hun eigenzinnige aanpak een trouwe klantenkring opgebouwd. “Mensen waarderen vooral de persoonlijke aandacht die ze bij ons krijgen”, merkt Ytsje in de winkel. “Er is altijd iemand die je helpt wanneer dat nodig is. En kom je alleen rondsnuffelen, ook prima. Je bent van harte welkom!”