DOKKUM – Bij Beddenspecialist Meulen & Baarsma in Dokkum is vanaf nu een nieuwe shop-in-shop formule te vinden met een groot assortiment aan relaxfauteuils. Dit alles onder de naam Baarsma Zitcomfort. De 19-jarige Sarah van der Meulen uit De Westereen wordt het gezicht van de nieuwe shop-in-shop. ,,Op deze manier kunnen wij ons blijven richten op het verkopen van bedden waar we gespecialiseerd in zijn’’, vertelt Jan Geert van der Meulen die het prachtig vindt om met zijn dochter samen te werken.

Als klein meisje was Sarah van der Meulen al vaak te vinden in de beddenwinkel van haar ouders aan de Zuiderschans. Met z’n allen patat eten op zaterdag, of pizza op vrijdagavond, Sarah weet het nog goed. Sinds twee jaar helpt ze naast haar studie Social Work ook mee in de winkel. Ze verkoopt vooral textiel, kussens, helpt aan de kassa of met het uitpakken van de nieuwe collectie. Nu is daar een belangrijke taak bijgekomen: het verkopen van relaxstoelen.

Heit Jan Geert loopt al veel langer met het idee om fauteuils te verkopen. ,,Het sluit goed aan bij onze handel. We hebben dezelfde doelgroep als onze bedden’’, stelt de ondernemer. Toch is het er vanwege de bezetting nooit van gekomen. ,,We hadden het te druk met de bedden en wilden niet dat het ten koste zou gaan van onze core business.’’ Vorig jaar op een beurs van Tempur kwam de ommekeer. Jan Geert zag daar een relaxstoel staan en besloot deze in de winkel neer te zetten tussen de bedden.

Goede prijs-kwaliteitverhouding
Al snel bleek dat klanten belangstelling hadden voor de stoel. ,,Eén man kocht de stoel zelfs terwijl hij er nog in zat en zijn vrouw een bed afrekende aan de kassa’’, lacht Jan Geert. Niet veel later tipte een vertegenwoordiger van bedden

het merk voor fauteuils met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ook gaf hij de tip eens een kijkje te nemen bij een soortgelijke beddenzaak in Lelystad die een shop-in-shop waren begonnen met tientallen relaxstoelen.

Bij het zien van die winkel in Lelystad was Sarah helemaal om. ,,Het verkopen van bedden vind ik nog te complex, maar ik zie het wél zitten om advies te geven over deze stoelen.’’ Als een echte zakenvrouw voerde ze vervolgens onderzoek uit naar alle winkels, modellen en kleuren van deze stoelen. Inmiddels hebben ze het gedeelte aan de voorkant van de winkel huiselijk ingericht met nieuwe vloerbedekking en gezellige hoekjes waar klanten verschillende relaxstoelen kunnen uitproberen.

Alle soorten en maten
Vanaf nu zijn de stoelen van verschillende merken in alle soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. Van hippe stoelen met trendy stoffen tot klassieke leren fauteuils en niet te vergeten Sta op Stoelen die ondersteunen bij het opstaan. Hoewel vooral veel ouderen belangstelling hebben voor fauteuils zie je volgens Sarah tegenwoordig ook steeds meer jongeren die zo’n stoel wel zien zitten. ,,Geef ze eens ongelijk, de stoelen zitten echt heerlijk. Ze zijn ook verkrijgbaar met massage en stoelverwarming’’, vertelt de enthousiaste verkoopster bij wie het ondernemen in het bloed zit.

Social media
Samen met haar vader heeft ze een nieuw logo laten ontwikkelen met de naam: Baarsma Zitcomfort. Jan Geert: ,,We hebben gekozen voor de naam Baarsma. De naam van mijn moeder. Een naam die bekend is in de regio, maar niet heel veel voorkomt en daardoor opvalt en vertrouwen uitstraalt. Op deze manier willen we laten zien dat de relaxfauteuils bij de winkel horen, maar toch een apart onderdeel vormen.’’ Sarah heeft inmiddels een verkooptraining gehad en werkt al een aantal weken met plezier in de nieuwe shop-in-shop. Ze wil de stoelen niet alleen promoten in de winkel, maar ook op social media.

Of ze in de toekomst de zaak wil overnemen? ,,Daar ben ik nog niet mee bezig. Ik richt me eerst op deze shopin-shop.” Haar vader voegt er aan toe dat hij het prachtig vindt om te zien dat zijn dochter met allerlei ideeën komt. ,,Mar se moatte niks. Ús âlders ha my ek noait frege om de saak oer te nimmen. Dat is sa groeid.’’

 

Meer informatie:
Shop in Shop bij Meulen & Baarsma in Dokkum. Zie ook Baarsmazitcomfort.nl of volg Baarsmazitcomfort op Instagram en/of Facebook