Categorie archieven: September

Nieuwe kinderburgemeester ruben van der Veen: ‘Wees jezelf en laat je niet gek maken’

KOLLUM – De 11-jarige Ruben van der Veen uit Kollum is de nieuwe kinderburgemeester van Noardeast-Fryslân. Hij zal de komende tijd te zien zijn bij verschillende evenementen in de regio, zoals de intocht van Sinterklaas. Speciaal voor de Westereender stelt hij zich voor.

‘Er moet meer aandacht komen voor de overgang’

HOLWERT – Willie Boonstra (57) uit Holwert dacht dat ze alles goed voor elkaar had. Haar drie kinderen zijn allemaal het huis uit, ze heeft zes leuke kleinkinderen en een lieve man met wie ze regelmatig met de camper op pad gaat. ,,Net op het moment dat ik dacht dat ik alles had wat mijn hartje begeert, begon de overgang.’’

Filmhuis Kollum blijft in een behoefte voorzien

KOLLUM – Het gaat goed met het filmhuis in Kollum. Zowel de jeugdfilms als films voor volwassenen zijn regelmatig uitverkocht en vooral in coronatijd bleek dat de Kollumers het erover eens waren dat het filmhuis in Kollum moest blijven. ,,We kregen steun van alle kanten. Daar zijn we blij mee want het filmhuis draait volledig op vrijwilligers en zonder subsidies.’’

‘We moeten vooral meer praten over gebruik mobiele telefoons’

DOKKUM – Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en meteen laait de discussie over het gebruik van mobiele telefoons op middelbare scholen weer op. Zo ook op het Dockinga College in Dokkum. Voor directeur Hilbrand Visser (41) uit Damwâld aanleiding om in gesprek te gaan met leerlingen.

Feestelijke opening nieuw bedrijfspand EJR Autotechniek in Jistrum

JISTRUM – De bedrijfsvlaggen wapperen in de wind. De eerste groene grassprietjes steken hun kop boven de grond in de pas ingezaaide berm. En op de glimmende ramen van de showroom prijkt sinds kort de naam van EJR Autotechniek. Exact een jaar nadat de eerste paal de grond in ging, is het spiksplinternieuwe bedrijfspand in Jistrum helemaal af. Ondernemers Eldert-Jan en Martine Radema zijn maar wat trots op het eindresultaat. ,,Soks moatte jo fiere, dus tiid foar in feestje!”

De Doelleazen na 15 jaar nog steeds ongekend populair

BUITENPOST – Een feesttent zonder een optreden van de Doelleazen is tegenwoordig niet compleet. Niet voor niets worden de Doelleazen de vetste Friese party act van dit moment genoemd. Maar wie zijn de DJ’s en Producers achter de Doelleazen? Tijd voor een interview met de Westereender.

Nieuwe verfmengerij maakt Auto & Motor Totaal compleet

DE WESTEREEN – Voor alles wat met auto’s en motoren te maken heeft kun je terecht bij Robert Visser uit De Westereen. Hij nam in 2011 Landman Automaterialen over die toen nog gevestigd was bij de evenementenhal in het dorp. ,,Trije jier lyn binne we ferhúze nei de Tolwei. Hjir ha we alle rûmte en no kinne we ús service útwreidzje.’’

Henk Elzinga neemt afscheid van stichting De Westereender

DE WESTEREEN – Op de tafel van Henk Elzinga, in zijn mooie appartement bij Brugchelencamp, ligt De Westereender. Ook al is de krant inmiddels een week oud. Dit zegt voldoende over de relatie en de binding met de krant. Meer dan dertig jaar was Henk Elzinga de voorzitter van Stichting De Westereender. Afgelopen voorjaar nam Elzinga officieel afscheid, maar De Westereender blijft in zijn hart. ,,Het is een mooie krant. De mooiste van Fryslân.”

Sarah van der Meulen nieuw gezicht shop-in-shop – Nieuw in Dokkum: Baarsma Zitcomfort

DOKKUM – Bij Beddenspecialist Meulen & Baarsma in Dokkum is vanaf nu een nieuwe shop-in-shop formule te vinden met een groot assortiment aan relaxfauteuils. Dit alles onder de naam Baarsma Zitcomfort. De 19-jarige Sarah van der Meulen uit De Westereen wordt het gezicht van de nieuwe shop-in-shop. ,,Op deze manier kunnen wij ons blijven richten op het verkopen van bedden waar we gespecialiseerd in zijn’’, vertelt Jan Geert van der Meulen die het prachtig vindt om met zijn dochter samen te werken.

Betrokken Friezen uit de regio over De Tocht: ‘Wat hjir gebeurt is echt bizar, sjochst dy de eagen út’

BARTLEHIEM – ,,It is net te leauwen wat hjir gebeurt’’, zegt Sytse Broersma. ,,Wolst my even yn ‘e hân knipe?’’, voegt Bonne Stienstra eraan toe bij het zien van het theater. Beide Friezen zijn nauw betrokken bij spektakelmusical De Tocht die op 1 oktober in première gaat. Net als Wini Weidenaar uit Bartlehiem en Foppe van der Veen afkomstig uit Feanwâlden zijn ze het erover eens: ,,Dit kin allinich yn Fryslân.’’