Foto: Jaap de Boer

DE WESTEREEN De Grote Online Quarantaine Pubquiz Show was een groot succes voor jong en oud uit heel Noordoost-Friesland. ,,Eindelijk hadden we weer eens een gezellige avond’’, zo zeiden vele deelnemers. Voor de initiatiefnemers – Pieter Jan Heidstra en Wessel de Roos – is daarmee het doel bereikt.

Vooraf bouwde de organisatie de spanning al op via de sociale media. Zo werd op het laatst bekend gemaakt dat deelnemers aan de Pubquiz van De Westereender en De Hossebos een minuut gratis winkelen konden winnen bij de Coop in De Westereen. In totaal deden 165 teams mee, omgerekend waren dat zo’n 750 mensen.

Vooral de bijbehorende Hossebox werd zeer gewaardeerd door de deelnemers. Daarin zaten allerlei lekkernijen, gesponsord door lokale ondernemers, om het avondje compleet te maken. Voor de organisatie was het vooral spannend of de quiz technisch gezien ook zou slagen. ,,Daarvoor moeten we onze quizmaster Bouke Koning uit

Kollum een groot compliment geven. Hij heeft het geweldig gedaan’’, aldus Pieter Jan.

De pubquiz leek uitgezonden te worden vanuit Café De Hossebos in De Westereen. Aan enkele vragenronden werkten artiesten uit de regio mee, zoals Gaatze Bosma en Henri van der Ploeg. Na ruim twee-en-een-half uur waren de vragen en de hilarische paardenrace gespeeld. Uiteindelijk won ‘Sjouke mocht net mei dwaan’ met 475 punten, ‘De DVB’tjes’ werden tweede en team ‘Eagle’ derde. De gelukkige winnaars van de minuut gratis winkelen bij de Coop in De Westereen waren de Feanfans 8. Jannie vd Heide wist in 1 minuut voor bijna €150,aan boodschappen te verzilveren (zie foto).

De organisatie kreeg van veel deelnemers de vraag: komt er een vervolg?
Pieter Jan en Wessel hebben besloten dat er inderdaad een tweede editie komt. Wessel: ,,Waarschijnlijk in september. We hebben ook al een nieuw thema bedacht en we zitten alweer vol met ideeën.’’

Om een indruk te krijgen van de eerste bloedstollende maar vooral fanatieke en onstuimig gezellige quizavond in Noordoost-Friesland.