Op zaterdag 14 maart 2020, om 9.00 uur geeft wethouder Engbert van Esch het startsein voor de Opschoondag in Kollum. Watersportvereniging Kollum en Vogelwacht Kollum organiseren deze dag in samenwerking met de gemeente. De wethouder geeft, in het havengebouw van Jachthaven ‘De Rijd’, het startsein voor deze opschoonactie van de openbare ruimte in en rond Kollum.

Doel
Het doel van deze dag is om mensen te stimuleren zwerfafval op te ruimen, ook al is dit van een ander. Het geeft een positief gevoel en wanneer tien procent van de burgers dit regelmatig doet, dan verdwijnt het zwerfafval als sneeuw voor de zon.

Meer vrijwilligers gezocht
Om dit te bewerkstelligen, zijn vrijwilligers nodig. Vrijwilligers van de Watersportvereniging en de Vogelwacht doen al mee, maar er zijn meer mensen nodig. Kom op zaterdag 14 maart, om 9.00 uur naar het havengebouw van jachthaven ‘De Rijd’ in Kollum en help de omgeving vrij te maken van zwerfafval. Iedereen is welkom, aanmelden vooraf is niet nodig.
Vanaf 8.30 uur staat de koffie klaar, na afloop is er soep met broodjes.

Materiaal
De gemeente zorgt voor grijpers en vuilniszakken en haalt de volle zakken op langs de routes. Vrijwilligers die komen helpen hoeven dus niet ver te slepen met het afval.

Meer informatie
Voor informatie over en ondersteuning van acties binnen de gemeente kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Henk de Bruyn van de gemeente Noardeast-Fryslân, via telefoonnummer (0519) 29 88 88 of via de mail: info@noardeast-fryslan.nl, t.a.v. H. de Bruyn.