Burgemeester Johannes Kramer heeft op vrijdag 2 oktober 2020 een woning aan de Prellewei in Westergeest gesloten. De sluiting is op grond van artikel 13b van de Opiumwet en geldt voor de periode van een half jaar.

Begin maart trof de politie op deze locatie een handelshoeveelheid harddrugs aan. Ook werden er goederen aangetroffen die bestemd zijn voor de handel in harddrugs.

De burgemeester heeft daarop het pand laten sluiten. Het doel van de tijdelijke sluiting is om een einde te maken aan de bekendheid en het gebruik van deze woning als drugspand. Burgemeester Kramer: “De handel yn harddrugs hat in grutte ympaktop de feiligens en leefberens yn ús gemeente. Ik treed hjir dan ek stevich tsjin op.”

Drugsoverlast melden
De handel en productie van drugs gaan vaak gepaard met overlast, criminaliteit en veiligheidsrisico’s. Ervaart u drugsoverlast en/of vermoedt u dat er bij u in de buurt drugsproductie plaatsvindt? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.