Categorie archieven: April

Zorginstellingen verrast met optreden Syb van der Ploeg en trio Sjanz

Bewoners en medewerkers van zorginstelling Talma Hoeve in Feanwâlden en Brugchelencamp in De Westereen werden op Koningsdag verrast door een optreden van Syb van der Ploeg en trio Sjanz. De optredens werden georganiseerd door gemeente Dantumadiel in het kader van ‘Samen zingen voor saamhorigheid’.

Moestuinierende gastouders leren kinderen lekker en gezond te eten 

Vier gastouders van gastouderbureau de Wâlden zijn sinds deze week in de weer met zaadjes, zaaischema’s, schepjes en gieters. Zij zijn namelijk gestart met het programma ‘Smakelijke Moestuinen’. Dit voedings- en leefstijlprogramma bestaat al langer voor kinderopvangorganisaties en peuterspeelzalen, maar het is voor het eerst dat gastouders er gebruik van kunnen maken. Het programma is dan ook iets aangepast, zodat het past bij de setting waarin gastouders opvang bieden. De gastouders die er nu mee starten, bieden allemaal noodopvang aan een groepje kinderen. Samen gaan ze aan de slag met voorbereidingen en zaaien, zodat er straks met alle kinderen geoogst (en gegeten!) kan worden.

De Westereender brengt speciale corona-editie uit

DE WESTEREEN – In tijden dat ook huis-aan-huiskranten het moeilijk hebben gaat de uitgever van De Westereender niet bij de pakken neerzitten. Integendeel, in samenwerking met de redactie is een speciale corona-editie uitgebracht. In deze krant wordt duidelijk hoe mensen uit Noordoost-Friesland deze bijzondere coronatijd ervaren. ,,Maar we brengen het nieuws wel op zo’n manier dat de verhalen hoop en troost bieden. Niet voor niets wordt De Westereender de leukste krant van Noordoost-Friesland genoemd’’, stelt uitgever Pieter Jan Heidstra.

Dantumadiel 75 jaar bevrijd: De vlag in top!

Op dinsdag 14 april 2020 is het precies 75 jaar geleden dat Dantumadiel door de Canadezen is bevrijd. Om precies te zijn op 14 april 1945 om 19:15 uur. Burgemeester Klaas Agricola roept de inwoners van Dantumadiel daarom op om op dinsdag 14 april aanstaande de vlag in top te hijsen om zo stil te staan bij dit bijzondere feit van 75 jaar vrede en vrijheid.

Ambulancebroeder Norbert Beerstra vervoerde coronapatiënten uit Brabant

De broer van de buurvrouw, de zwager van een collega of de kennis van een goede vriendin: iedereen kent wel iemand die positief is getest op corona. Ook in Friesland loopt het aantal patiënten dagelijks op. Iemand die het coronavirus van heel dichtbij in de ogen keek, is Norbert Beerstra, ambulancechauffeur bij Kijlstra Ambulancezorg. Samen met collega’s vervoerde hij in maart patiënten uit Brabant naar Friesland. ,,Soks ha ik noch nea meimakke.’’