Bewoners en medewerkers van zorginstelling Talma Hoeve in Feanwâlden en Brugchelencamp in De Westereen werden op Koningsdag verrast door een optreden van Syb van der Ploeg en trio Sjanz. De optredens werden georganiseerd door gemeente Dantumadiel in het kader van ‘Samen zingen voor saamhorigheid’.

Dansen en klappen
Bewoners en medewerkers genoten zichtbaar van het verrassingsconcert. Er werd gedanst en geklapt op de muziek en slingers en vlaggen op de balkons maakten het feest compleet. Syb van der Ploeg bracht naast zijn bekende nummer ‘In Nije dei’ ook het nummer ‘Altijd Dichtbij’ ten gehore, het nummer dat hij speciaal schreef voor zorgmedewerkers en patiënten. Syb van der Ploeg vond de twee concerten zeer bijzonder. “Ik heb opgetreden in Ahoy en de  Ziggodome maar hier in deze setting op te treden was minstens zo bijzonder”. Hij genoot ervan weer eens live te kunnen zingen en tegelijkertijd iets bijzonders te betekenen, temeer omdat het tweede concert plaatsvond in De Westereen, het dorp waar hij opgroeide, aan de vijver waarin hij als klein jochie heeft gevist.

Burgemeester Klaas Agricola sloot met een korte speech de optredens af. Hij bedankte niet alleen de artiesten maar ook het personeel van de instellingen voor hun geweldige werk in deze tijd. Hij wenste iedereen veel sterkte en gezondheid en sprak zijn hoop uit voor betere tijden.

Samen zingen voor Saamhorigheid
De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen en Ali B. & Friends organiseerden gisteren gezamenlijk een reeks concerten bij Nederlandse verzorgingstehuizen. Onder de noemer ‘Samen Zingen voor Saamhorigheid’ gaven verschillende artiesten een coronaproof concert. De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen benaderde een aantal weken geleden burgemeesters met de vraag of ze mee wilden doen aan de concerten. Dantumadiel gaf gehoor aan deze oproep. “We besteden als college van burgemeester en wethouders graag extra aandacht in deze bijzondere tijd aan bewoners en personeel van zorginstellingen. We wilden ze met deze actie graag een hart onder de riem steken en een klein feestje aanbieden. Feestvieren doe je samen, maar door de omstandigheden is dat nu erg lastig. Aan de blijde gezichten van bewoners en zorgverleners was wel af te lezen dat het toch een enorm succes was”, aldus wethouder Kees Wielstra die de concerten mocht openen.