Categorie archieven: April

Klanten voelen zich thuis bij Kapsalon Barwari

DOKKUM – Als jongetje van vijf kwam hij met zijn ouders, broers en zussen in het asielzoekerscentrum in Dokkum terecht. Nu runt de 23-jarige Nizar Salah al vijf jaar met succes Kapsalon Barwari in de binnenstad van Dokkum, tegenover de Hema. Onlangs heeft hij zijn kapperszaak voor jongens en heren helemaal opgeknapt.

Welsh pony ilona van Oane Gjaltema is al 33 jaar oud

SWEACHERBOSK – Je zou het zo op het eerste gezicht niet zeggen als je in Sweacherbosk door de Boskwei loopt, maar achter één van de rijtjeswoningen staat een heel bijzondere pony. Het gaat om de Welsh pony Ilona van Oane Gjaltema. Of eigenlijk hoort ze bij de hele familie Gjaltema, want ook zijn echtgenoot Anna en zoons Jan en Willem zijn verknocht geraakt aan de pony. Dat is ook niet zo gek, want Ilona is al bijna 33 jaar oud.

Zussen lisa en Marieke starten ‘Vergeten doen we nooit’

BROEKSTERWÂLD/TWIJZELERHEIDE – Het huis van Lisa van der Veen en Gerard Damen en hun zoontje Sem (5) had nu gevuld moeten zijn met het lawaai van vier spelende jongetjes. Sinds het begin van 2021 is het echter voor altijd te stil, omdat zij toen afscheid moesten nemen van hun drieling, Boaz, Finn en Luuk, die te vroeg werd geboren. Deze heftige en verdrietige gebeurtenis is voor Lisa aanleiding geweest om samen met haar zus Marieke ‘Vergeten doen we nooit’ te starten.

Rasechte Westereender Bauke de Jong wordt huisarts in geboortedorp

DE WESTEREEN – ,,Hast it al heard?’’ De geruchten over de nieuwe dokter van Huisartsenpraktijk De Westereen doen al volop de ronde in het dorp. Wabe en Alie de Jong worden regelmatig aangehouden op straat nu bekend is geworden dat hun zoon – Bauke de Jong – sinds 1 april praktijkhouder is geworden in zijn geboortedorp.

Wrotrun: Dé survivalrun op Koningsdag in Kollumersweach

KOLLUMERSWEACH – Op Koningsdag woensdag 27 april wordt voor de zestiende keer de Wrotrun gehouden in Kollumerzwaag. Piet Mulder is vanaf het begin bij de organisatie betrokken, sterker nog hij heeft in 2006 het initiatief genomen na een oproep van de Ondernemers Vereniging Kollumerzwaag. Sindsdien is het evenement niet meer uit Kollumerzwaag weg te denken.

Meent Schaafsma stopt op 25 april als fietsverkoper

DAMWÂLD – ,,Wat is de tiid foarby flean’’, zegt Meent Schaafsma als hij terugkijkt op de 43 jaar dat hij in ‘zijn’ fietsenzaak Schaafsma Rijwielen in Damwâld aan het roer stond. Nu hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt zet hij een punt achter zijn carrière. Op 25 april staat de koffie en taart in de winkel klaar en krijgt iedereen de kans om Meent de hand te schudden.

Terug in de tijd op eerste Oldtimerdag De Westereen

DE WESTEREEN – Het leeft nog altijd in de Wâlden: oldtimer brommers, motoren, auto’s of trekkers. Nu het succesvolle Oldtimer Festival in Twijzelerheide sinds vijf jaar niet meer doorgaat wordt het evenement in deze regio dan ook gemist. Voor een groep dertigers uit De Westereen was dit de aanleiding om een Oldtimerdag in eigen dorp te organiseren. Op 29 april 2023 gaat het gebeuren, van 8.00 tot 20.00 uur op het terrein van IJsclub De Wieken aan de Badhûswei.