Categorie archieven: Januari

Nederland onder de indruk van schrijfster uit De Westereen

DE WESTEREEN – ‘Niets ontgaat ons’, zo heet de debuutroman van Janke Reitsma (34), afkomstig uit De Westereen. De recensies vanuit het hele land zijn lovend. Het is een verhaal dat de lezer niet loslaat. Wat het boek extra bijzonder maakt is de manier waarop Janke het Waddengebied omschrijft.

Jack Bottleneck: blues, puur vanuit het hart

RINSUMAGEAST – De stem van Johan Venema, bij velen veel beter bekend als Jack Bottleneck, wordt door insiders vaak beschreven als doorleeft, maar wat vooral opvalt is de pure echtheid, die uitstekend, wellicht nog beter, perfect past bij het repertoire van Bottleneck. Een blueszanger in hart en nieren, die bijna alle kanten van het leven heeft doorgemaakt. Onlangs verscheen het nieuwe album Cow Country. Deze keer met een band, waarin hij zich als een vis in het Eeltjemeer voelt.

Brand bij Van der Wal hout zorgt voor nieuwe kansen

NOARDBURGUM – Akkelien en Lieuwe van der Wal van Van der Wal Hout in Noardburgum hadden het goed voor elkaar. Ze waren op een punt aanbeland dat ze dachten, we zijn waar we naar toegewerkt hebben. Totdat een grote brand het hele bedrijf en hun eigen woning op 20 mei 2021 compleet verwoestte. Akkelien en Lieuwe gingen echter niet bij de pakken neerzitten. Integendeel.

‘Wat is in sterk ferhaal? As it wier is, is it realiteit’

DE WESTEREEN – In de huiskamer van de familie Lourens staat tussen twee fauteuils pontificaal een home-trainer met uitzicht op het grote tv-scherm. ,,Ik sit der noait op’’, zegt Klaas Lourens, ,,it is foar de frou, dy hat in heal jier lyn in nije knibbel krigen, dy moat revalideare, mar it sjit noch net bot op.’’

Henk Angenent: Een leven voor en een leven na de Elfstedentocht

DOKKUM – Veel is hij vergeten. De harde wind en het zwarte ijs. Dat weet hij nog. Maar vraag Henk Angenent niet om details. De Elfstedentocht van precies 25 jaar geleden voltrok zich in het hoofd van de laatste winnaar van de Tocht der Tochten als in een roes. Sindsdien is bij Angenent sprake van een leven voor en een leven na de Elfstedentocht.