Categorie archieven: Oktober

Droomdebuut VEENS Performance Elite Groep onder 11/12

Eindelijk was het dan zover! De eerste wedstrijd van VEENS Voetbal Academie. Veel mooier om te starten tegen een op het oog sterke tegenstander kan bijna niet. Om 16.30 uur ging de wedstrijd (onder toeziend oog van vele supporters, trainers en meerdere scouts) van start tegen niemand minder dan SC Cambuur onder 11.

Marc Heslinga: ‘Bakker is een ideaal beroep voor mij’

DE WESTEREEN – Marc Heslinga (44) uit Dokkum staat in de startblokken om de ambachtelijke bakkerij van zijn ouders over te nemen. Vanwege corona is de overname even op een zacht pitje gezet, maar de toekomst voor Bakkerij Heslinga is in elk geval gegarandeerd. En dat is best bijzonder in een tijd dat het lastig is om jongeren te vinden die bakker willen worden.

De Westereen bouwt aan een ontmoetingsplein ‘Fan stien nei grien’

DE WESTEREEN – Twee basisscholen, een peuterspeelzaal, de kinderopvang, een bibliotheek, de voetbalkantine, Talant, It Badhûs en Wil. Allemaal zitten ze bij elkaar onder één dak in MFA De Hege Seis in De Westereen. Zo kleurrijk als het pallet aan gebruikers is, zo saai, grijs en grauw is het omliggende plein. Hoog tijd om hier verandering in te brengen, vindt een fanatieke groep vrijwilligers. Met een feestelijke bijeenkomst werd vrijdag 1 oktober het startschot gegeven om van het grijze plein een groene ontmoetingsplek te maken. ,,Fan stien nei grien!’’

Arjan Ellens: ‘Topsport is pijn durven en willen lijden’

TWIJZELERHEIDE/AMSTERDAM – Zonder strijd, spanning, pijn, hoogteen dieptepunten en spanning zou Arjan Ellens het leven maar saai vinden. Hij houdt van uitdagingen met risico’s. De in Twijzelerheide geboren sportman werd 19 september nationaal kampioen tijdens het NK BMX Freestyle in Rotterdam.

Halbe Boersma over huisvesting van Fotocadeau.nl ‘Het enige wat wij nu willen is duidelijkheid’

KOLLUM – Het bedrijf Fotocadeau.nl uit Kollum maakt een enorme groei door. ,,De laatste vijf jaar zijn we vervijfvoudigd en met de ideeën die we hebben wordt dat de komende jaren alleen maar meer’’, stelt oprichter Halbe Boersma (48) die samen met Sierk van Lingen (37) het bedrijf runt. Allebei Kollumers, die heel graag met het bedrijf in hun eigen dorp zouden willen blijven.

Susanne’s vader is vrouw

DOKKUM/STIENS – Het is komende zaterdag Roze Zaterdag. Een dag om de liefde te vieren. Voor Susanne Wielstra-van der Veen (37) uit Dokkum en haar vader Gwendolyn van der Veen (66) uit Stiens is deze dag extra speciaal. Gwendolyn gaat nu dertien jaar als vrouw door het leven. ,,Ik heb heel wat levensjaren als vrouw gemist, dat kan ik niet meer veranderen. Het is nu de kunst om er goed mee om te gaan.’’

Vier de herfst bij Park Vijversburg

TYTSJERK – In de herfstvakantie is er traditiegetrouw weer van alles te doen in Park Vijversburg. Zo is er een boekenbosfeest, een paddenstoelexcursie, een sprookjeswandeling en er zijn twee bijzondere tentoonstellingen. ,,Los van deze activiteiten is het in de herfstperiode elke dag mooi om ons park te bezoeken met de vele kastanjes, eikeltjes en herfstbladeren die er nu liggen’’, aldus bedrijfsleidster Audrey Stielstra.

Beste gymleraar,

Skeeleren, schaatsen, turnen, voetballen, survival, judo, hardlopen. Noem een sport en onze brugpieper heeft er lol in. Ze is geen megatalent als Lieke Martens, Daphne Schippers of Ireen Wüst, maar ze blijkt een fanatieke alleskunner. Geen absolute uitblinker, maar een geboren allrounder. Haar doel om op gym een 9,5 te halen dit jaar, was voor ons dan ook geen verrassing. Een missie die met haar fanatisme zeker haalbaar zou moeten zijn. Althans, dat dachten we.