Categorie archieven: mei

‘Op Paad lâns it Waad’ op unieke wijze fietsend genieten van de Wadden

Straks kan er op de fiets van de hele Friese Waddenkust genoten worden; dat is het doel van het projectplan ‘Op Paad lâns it Waad’. Hier stemden de colleges van burgemeesters en wethouders van gemeenten Harlingen, Waadhoeke en Noardeast-Fryslân en het dagelijks bestuur van Wetterskip Fryslân vandaag mee in. Met de uitvoering van het projectplan wordt langs de zeedijk van de Waddenkust van Fryslân een doorgaande fietsroute met zicht op de Wadden gerealiseerd. Daardoor krijgen economie en toerisme in de kustregio een boost.

Coronacrisis brengt creativiteit naar boven

DE WESTEREEN – Bloemist Antje de Vries (34) van Jilderda’s Bloemenboetiek in De Westereen heeft het drukker dan ooit. ,,Nog nooit hebben we zoveel bestellingen gehad als de afgelopen periode’’, zegt Antje. Vanwege de coronacrisis kunnen mensen nu ook online bloemen bestellen via de website.

Corona biedt kansen voor de toekomst van het onderwijs

DE WESTEREEN – Het is geweldig om te zien hoe snel zowel de leerkrach- ten als de ouders het thuisonderwijs hebben opgepakt na die abrupte verandering door de coronacrisis. Dat stellen directrices Judith Meeuwsen en Ietje de Vries van de basisscholen ibs ‘t Pompeblêd en cbs De Boustien in De Westereen.

Deze coronacrisis is een test: hoe gaat het echt met ons?

NOARDEAST-FRYSLÂN – Predikant Bernard Terlouw zorgde er de afgelopen jaren voor dat de kerk van de Protestantse Gemeente in De Westereen weer vol zat. Door het coronavirus is het gebouw opeens weer akelig leeg. De kerkdiensten worden nu via een livestream uitgezonden. In
een openhartig interview vertelt de populaire dominee hoe hij deze tijd ervaart. Hij geeft ook tips.