Categorie archieven: juni

WEIDE SOMPE WALDWYKEIN 20, 21 EN 22 SEPTEMBER 2019

Gebiedsontwikkeling De Centrale As organiseert, samen met een groot tal dorpen, sportinstructeurs en organisaties van vrijdag 20 tot en met zondag 22 september het Weide Sompe Wâldwykein. Tijdens dit weekend willen we de omgeving laten zien en beleven wat we, tot dan toe, hebben gerealiseerd met de gebiedsontwikkeling.

K. Venema Assurantiën en RegioBank in De Westereen

DE WESTEREEN – Een begrip voor betrouwbaarheid, niet alleen in De Westereen, maar ook daarbuiten, dat is K.Venema Assurantiën en RegioBank in de afgelopen jaren meer dan zeker geworden. Sinds 2015 is het bedrijf centraal gesitueerd in het dorp, en zijn de service en vooral persoonlijke benadering nog steeds speerpunten. Daar waar veel bedrijven op dit gebied steeds terughoudender worden, gooit K.Venema Assurantiën en dus ook de RegioBank aan de Skoallestrjitte de deuren open.

Harm Visser gaat voor de absolute top

DE WESTEREEN – 18 jaar is hij nog maar en zijn prestaties op de skeelers en schaatsen zijn dusdanig goed, dat er wellicht een prachtige sportcarrière op het hoogste niveau in het vooruitzicht lonkt. ‘Ik ben ambitieus, ik wil presteren, ik ben absoluut geen recreatieve sporter. Ik ga voor de winst, wil alles er uithalen, ben desnoods bereid om een eventuele topsportcarrière voorgang te geven op mijn studie. Anderzijds ben ik realistisch genoeg om te beseffen, dat een topsportcarrière niet voor iedereen is weggelegd. Ik streef ernaar, maar stel niet dat ik het ook zomaar haal. Integendeel, ik weet wat er gebeuren moet, dus realiseer ik mij terdege dat ik eventueel niet de top haal. Er zijn heel veel aspecten die een rol spelen,’ aldus Harm Visser, een zelfbewuste, maar zeker ook zelfkritische sporter.

Zaterdag 22 juni sportpark De Wieken De Westereen Tien jaar Bedrijvenvoetbaltoernooi

DE WESTEREEN – Zaterdag 22 juni gaat de tiende editie van het Bedrijvenvoetbaltoernooi van start met meer deelnemende bedrijven dan ooit tevoren. Vanaf het allereerste moment is het toernooi op sportpark De Wieken in De Westereen een groot succes. Met uitzondering van het eerste jaar was de naam Bedrijvenvoetbaltoernooi “De derde helft”, hetgeen alleszeggend is wat betreft de sfeer en gezelligheid. Inmiddels is De Flexibele Makelaar alweer drie jaar hoofdsponsor van dit prachtige toernooi waar de Olympische gedachte “Meedoen is belangrijker dan winnen” nog altijd heerst.

Admiraliteitsdagen feest voor Noordoost Fryslân

De Admiraliteitsdagen start de negende officiële editie met een aantal vernieuwingen in het programma en organisatie. Voorzitter Jan Michiel van der Gang: ‘De Admiraliteitsdagen wordt een feest voor heel Noordoost Fryslân.’ De grootste vernieuwing is een nieuwe spectaculaire start van de Admiraliteitsdagen op de donderdag. Met de Challenge of the Admiraal wordt heel Noordoost Fryslân uitgedaagd een spannende route vol uitdagingen af te leggen in en rond de binnenstad van Dokkum. Je komt op de gekste plekken. De Challenge wordt gehouden voor schoolkinderen, jeugd en volwassenen.

It giet wer oan! Maarten van der Weijden is klaar voor tweede 11stedenzwemtocht

Hij was de absolute Reus van vorig jaar: zwemmer Maarten van der Weijden zette heel Friesland én Nederland in vuur en vlam met zijn schijnbaar onmogelijke missie om de Elfstedentocht zwemmend te volbrengen. Massaal stonden we langs de kant om hem aan te moedigen; boeren reden met liefde midden in de nacht op hun trekkers met Maarten mee om hem bij te schijnen. Maar 37 kilometer voor de finish kwam er een einde aan het avontuur. Althans: zo leek het. Maar Maarten gaat het opnieuw proberen. Op 21 juni 2019 neemt hij revanche. “It giet wer oan!”