Categorie archieven: Januari

Muziekavond voor mensen met beperking in Badhús

DE WESTEREEN – In Badhús De Westereen wordt in het seizoen bijna iedere twee maand een sfeervolle discoavond georganiseerd voor mensen met een beperking. ‘Zaterdag 24 november organiseren we een evenement dat groter is dan tijdens de voorgaande edities.

De tweedehands brug van Oudwoude

De beste ideeën ontstaan achterop een bierviltje, wordt wel eens geroepen. Zo ook het ambitieuze plan om de brug in de Wâlddyk bij Oudwoude te vervangen door een tweedehands exemplaar uit Ritsumasyl. “It heart miskien nuver, mar wêrom soene wy it net besykje?”, vindt projectleider Boele Dijkstra.

It giet oan – Elf kroegentocht

Zaterdag 9 februari zal Noardeast Fryslân in het teken staan van de zevende Elfkroegentocht. ‘De grootste kroegentocht van Nederland,’ aldus Johnny de Vries uit Kollum, een van de mensen achter dit grootse evenement. De Elfkroegentocht, een evenement met heel veel activiteiten, in iedere kroeg is namelijk iets leuks te beleven, zoals live muziek of een drive-inshow, trok vorig jaar maar liefst 1340 deelnemers, die zich veilig lieten verplaatsen met de taxi’s van Taxi Waaksma uit Kootstertille.

De mannen fan ‘De Westereender’ krante

Geconcentreerd buigen ze zich over het fotoboek dat op de keukentafel ligt; Pieter Kooistra en Johannes van Kammen. Samen stonden beide heren aan de wieg van De Westereender, zoals we de krant nu kennen. Sterker nog: Johannes is al bijna 40 jaar ‘it mantsje fan de krante’. Een terugblik met beide mannen van het eerste uur.

Meulen & Baarsma in Dokkum legt iedereen in de watten

Striemende regen tegen de ruiten, de wind die om het huis heen loeit en temperaturen onder nul. Er is geen beter jaargetijde om heerlijk in je bed te blijven liggen als tijdens de winter. Tenminste, wanneer je een bed hebt dat ook uitnodigt om wat langer te blijven liggen. “Een goed bed is een verrijking van je leven”, knikken Jan Geert en Anka
van der Meulen. In hun Meulen & Baarsma-filiaal in Dokkum stoppen ze iedereen in de watten.