Meulen & Baarsma in Dokkum legt iedereen in de watten

Tekst: Nynke van der Zee | Foto’s: Jaap de Boer

Striemende regen tegen de ruiten, de wind die om het huis heen loeit en temperaturen onder nul. Er is geen beter jaargetijde om heerlijk in je bed te blijven liggen als tijdens de winter. Tenminste, wanneer je een bed hebt dat ook uitnodigt om wat langer te blijven liggen. “Een goed bed is een verrijking van je leven”, knikken Jan Geert en Anka
van der Meulen. In hun Meulen & Baarsma-filiaal in Dokkum stoppen ze iedereen in de watten.

Je zou spontaan je pyjama aantrekken wanneer je de showroom van het Friese familiebedrijf Meulen & Baarsma in Dokkum binnenstapt. Tientallen bedden nodigen je uit om lekker onder de dekens te kruipen. “Dat is ook precies de bedoeling”, vertelt Jan Geert. “We zien het liefste dat onze klanten hier in de zaak alvast een voorproefje nemen. Een bed kan er nog zo comfortabel uitzien, uiteindelijk gaat het om het gevoel. Of zoals wij altijd zeggen: een bed moet je liggen.”

“Een goed bed is essentieel om lekker in je vel te zitten”

Een assortiment om van te dromen
Wie door de vernieuwde showroom in Dokkum wandelt, komt heel wat bekende fabrikantennamen tegen. Van Tempur, Auping en Avek tot Pullman, Eastborn en Caresse; Jan Geert en Anka hebben een assortiment om van te dromen. “Onlangs hebben we het assortiment van Tempur flink uitgebreid”, vertelt Jan Geert. “Tempur staat bekend om haar foamlagen; een matras dat zich precies naar je lichaam vormt. Sinds kort hebben ze ook Tempur-matrassen met een combinatie van foam en pocketvering. Dit zijn de zogenoemde Micro-Tech Tempur bedden. Ideaal wanneer je extra ventilerend vermogen nodig hebt. En de instapprijs is zeer voordelig.”

Trots laat het stel de Tempur hoek in de showroom zien. “We zien steeds meer mensen met rugklachten en pijnklachten binnenkomen”, vertelt Anka. “Voor die doelgroep is Tempur perfect. Het is prachtig om te zien hoe ze later weer de winkel in komen om ons te bedanken. Je kunt aan hun gezichten zien dat ze veel beter slapen. Daar doen we het uiteindelijk voor. Een tevreden klant en een goede nachtrust.”

“Voor het vinden van het juiste bed is goed advies onmisbaar”

Nachten wakker liggen
Tevreden klanten, de beste kwaliteitsbedden en uitstekende garantie; het zijn de drie succesingrediënten van Meulen & Baarsma. “Een bed is voor veel mensen een behoorlijke investering”, weet Jan Geert. “Maar het is een investering die zich hoe dan ook terugbetaalt. Een goed bed is essentieel om lekker in je vel te zitten. Van zo’n investering kun je misschien een nachtje wakker liggen, maar daarna slaap je gegarandeerd een stuk beter.” Met het merk Caresse biedt Meulen & Baarsma bovendien een nieuwe lijn, die aantrekkelijk geprijsd is. “Een Caresse boxspring heb je al vanaf 995 euro”, vertelt Jan Geert.

Ook het Friese beddenmerk Avek valt in de smaak bij de klantenkring in Dokkum, merken Jan Geert en Anka. “Dat is het leuke aan deze regio”, knikt Jan Geert. “Mensen gunnen elkaar hier nog iets. Als het een Fries merk is dat het goed doet, dan wordt dat hier gewaardeerd. Ik vind dat mooi om te zien. Uiteindelijk is die gunfactor ontzettend belangrijk. Je kunt vast en zeker ergens anders een goedkoper bed vinden, maar bij ons ben je verzekerd van kwaliteit en service. Dat hoort bij het totaalplaatje.”

“Je kunt ook ’s avonds langskomen; daar blijven we graag langer voor wakker”

Persoonlijke touch
Van bijpassend linnengoed tot een matchend nachtkastje; Anka is met haar passie voor interieur degene die de ontspannen sfeer in de showroom weet te creëren.

“Jan Geert wil het liefst helemaal geen opgemaakte bedden”, lacht hij. “Hij wil dat iedereen meteen plaatsneemt in bed om te voelen hoe het bevalt. Ik vind het juist wel leuk wanneer een bed er ook een beetje gezellig uitziet. Dat maakt het toch net iets persoonlijker.”

Die persoonlijke touch zie je ook terug in het team van medewerkers in de winkel. Naast Anka en Jan Geert worden klanten verwelkomd door Willeke. “Je kunt eerst rustig door de winkel lopen om te zien of er iets voor je bij zit”, vertelt Jan Geert.

“Wanneer je op zoek bent naar beddengoed werkt dat perfect. Maar voor het vinden van het juiste bed is goed advies onmisbaar”, knikt hij. “We nemen uitgebreid de tijd voor iedere klant. En wil je ’s avonds langskomen, dan kan dat ook op afspraak. Daar blijven we graag een uurtje langer voor wakker”, knipoogt hij.