Een oproep in de krant om het Rabobankgebouw in Damwâld te kopen: je komt er niet dagelijks eentje tegen. Bij ondernemer Harm Boelens zorgde de advertentie voor volop ideeën in z’n hoofd. Zijn plan om het voorma- lige bankgebouw om te toveren tot een kantoorverzamelgebouw voor ondernemers uit de regio, werd uiteinde- lijk door de Rabobank gekozen als winnaar. Vanaf december is Harm de trotse eigenaar van het bankgebouw in Damwâld.

Met zijn ambitieuze plannen voor een kantoorverzamelgebouw voor diverse ondernemers uit de regio, slaat Harm als eigenaar van Autobedrijf Boelens een volledig nieuwe weg in. “Ik houd wel van een uitdaging”, legt hij z’n keuze uit. “Het bankgebouw ziet er piekfijn uit en staat bovendien op een toplocatie. Ik denk dat er genoeg ondernemers zijn die hier wel hun kantoor willen vestigen.”

Ruimte genoeg

Van fysiotherapeuten tot financiële hulpverleners en van diëtisten tot deurwaarders: iedere ondernemer is van harte welkom in het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw. Harm: “Mijn doel is dat het gebouw een bruisende plek wordt voor bedrijven en ZZP’ers in de regio. De Rabobank huurt nog een klein gedeelte van het pand, maar de rest is vrij in te delen voor geïnteresseerden. Dus of je nou met tien mensen bent en verder wilt groeien of in je eentje op je slaapkamer werkt en wel eens iets groters wilt: er is ruimte genoeg.”

Doorgroeien

De ruimte krijgen om door te groei- en is voor ondernemers van essentieel belang, weet Harm uit eigen ervaring. Ooit begon hij zelf in z’n garage met sleutelen aan auto’s voor familie, vrienden en bekenden. Deze vrijetijdsbesteding nam al snel zo veel tijd in beslag dat Harm in 1995 besloot om te stoppen met z’n baan en van zijn hobby zijn werk te maken. Autobedrijf Boelens groeide in de loop der jaren uit tot een gerenommeerde garage, met een professionele werkplaats en glimmende showroom. “In 2014 zijn we gestopt met de werkplaats en richten we ons alleen nog op de autoverkoop”, vult Harm aan.

Het roer om

Ruim twintig jaar na de start van zijn eigen bedrijf is het hoog tijd voor een nieuwe uitdaging. Met de aankoop van het voormalige bankgebouw gooit Harm het roer om. “Je moet als ondernemer in beweging blijven”, vindt hij.

“Wanneer zich zo’n prachtkans voordoet, is het zaak om die met twee handen te grijpen. Zo’n mooi gebouw moet bewaard blijven voor het dorp en krijgt met deze nieuwe functie weer een belangrijke rol in Damwâld. Het bankgebouw wordt een ontmoetingsplek voor onder- nemers, waarmee we de regio een financiële impuls geven. Toepasselijker kan toch niet”, glimlacht hij.

Interesse?

Interesse of benieuwd naar de kantoorruimten in het voormalige Rabobankgebouw aan de Haadwei 51? Kom gerust langs bij Autobedrijf Boelens om de mogelijkheden te bespreken of bel met 0511 424 727.