Zaterdag 2 november vanaf 17.00 uur is de start van het Wâldstock Festival in dorpshuis de Krúswei in Damwâld. Aanleiding is het bekende Woodstock Festival, dat vijftig jaar geleden plaatsvond in Bethel in de USA. Ook in Damwâld staat de muziek voorop.

Troubadours uit de Wâlden en omstreken treden deze avond op. Om in de sfeer te komen zijn er op het scherm de hele avond beelden te zien van het Woodstock Festival. Verder zijn er enkele standjes met herinneringen uit de ‘Woodstocktijd’ en voor de liefhebbers is er een ‘Wâldstockhap’. Hiervoor kan men reserveren via de website van de Krúswei.

De presentatie is in handen van Willem Wâldpyk (de Vries), bekend van Omrop Fryslân. Vanaf 18.30 uur treden de volgende bands op: Nancy en de Sinatras met o.a. Nancy en Oege Reitsma; 19.30 uur: Bonifaciusband met o.a. Willem Vis en Freerk Bosgraaf; 20.30 uur: Wyger Smits en Dixie Doodle; 21.30 uur: Tiffany en Rythm Boys met o.a. zangeres Tiffany van der Wal; 22.30 uur: Jacob de Boer en Frans/Jelle band met Jacob en zangeres Tess; 23.30 uur: Onno Loonstra en Progress met muziek uit de jaren ’60 en ’70; 00.30 uur: Freeway Top 100 band met o.a. Kees Buursma. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor €12.50 via www.dekruisweg.nl of bij Priméra van der Weg in Winkelcentrum Damwâld. Op 2 november kosten de kaarten aan de zaal 15 euro. De deuren van de Krúswei gaan om 16.00 uur open.

Woodstock is het bekendste festival aller tijden geworden. De bedoeling was, dat het festival in Woodstock zou worden gehouden. Men kreeg geen toestemming. Een boer uit Bethel stelde zijn land ter beschikking voor het houden van het festival. De aanplakbiljetten waren al gedrukt en daarom kreeg het festival de naam Woodstock. Er werden 50.000 toeschouwers verwacht. Het werden er 500.000. De meeste toeschouwers hebben nooit entree behaald. En het regende deze drie dagen veel. Er was te weinig eten. De Joodse gemeenschap in de omgeving van Bethel zorgde voor voedselpakketten. Sanitaire voorzieningen waren slecht. Maar de eensgezindheid was perfect. Men hielp elkaar waardoor het een heel vreedzaam muziekfeest werd. Het Amerikaanse muziekfestival leverde genoeg inspiratie op om deze bijzondere editie in Damwâld te organiseren waar eveneens nog lang over nagepraat zal worden…