Foto: Koos Scherjon – www.rtvnof.nl

DE WESTEREEN – Restaria Rinse’s Fish & Food. Zo heet Rinse’s Resto uit De Westereen voortaan. Niet alleen de naam is veranderd, de hele zaak bij het winkelcentrum is compleet vernieuwd. Vanaf vandaag kunnen klanten het resultaat bewonderen en weer eten bestellen. Dat kan tegenwoordig via de app, telefonisch, aan de kassen en binnenkort via de bestelzuil. ,,Daarnaast hopen we dat ook meer mensen in ons gezellige restaurant komen eten.’’

Was het nodig om het hele restaurant te verbouwen? Dat vragen sommige klanten zich af. ,,In eerste instantie was alleen de vloer aan vervanging toe, maar van het een kwam het ander. Uiteindelijk hebben we het complete pand gestript. We wilden het nu meteen goed doen. Anders moeten we over vijf of zes jaar misschien weer’’, aldus Johan Gjaltema die Rinse’s Resto samen met zijn zus Gea van der Veen runt. Ruim tien jaar geleden namen zij de zaak over van hun ouders die in 1981 met het restaurant begonnen in een houten chaletje op dezelfde locatie.

Gezond
Niet alleen de uitstraling van het restaurant verandert, ook de werkwijze. ,,We gaan praktischer werken. Zo gaan de bestellingen tegenwoordig digitaal. Ook de producten worden voortaan via schermen gepresenteerd’’, vertelt Johan.
Zijn zus Gea benadrukt dat ze visspecialist blijven. ,,We houden dezelfde producten en het aanbod wordt zelfs uitgebreid.

We merken dat het eetpatroon van onze klanten verandert. Mensen zijn bewuster met eten bezig, dus leveren we ook vegetarische gerechten. De burgers, vissoorten en zalmfilet worden op grote Zwitserse bakplaten gebakken en de snacks frituren we in honderd procent plantaardige olie.’’

Duurzaam
Ook op het gebied van duurzaamheid gaat Rinse’s Fish & Food met de tijd mee. De verpakkingsmaterialen zijn niet meer van plastic, maar ‘lean en green’. Verder zijn de vitrines energiezuiniger en er liggen zonnepanelen op het dak. ,,We lopen voorop ten opzichte van andere Restaria. Zo werken wij als één van de weinigen met het gezicht naar onze gasten toe. Op die manier houden we contact met de klanten’’, zegt Johan.

Restaria is een landelijke cafetaria-formule, die zich richt op de toekomst. Rinse’s Fish & Food wordt de 34ste Restaria van het land. Maar wel de eerste met een viswinkel erin geïntegreerd.

Driegangenmenu
Het wordt één zaak met twee bakwanden waarbij alles door elkaar heen loopt. Het vernieuwde restaurant is sfeervol en warm ingericht, met een leuke kinderhoek. Restaria gebruikt producten met een Beter Leven-keurmerk, zoals de Hereford hamburgers van 100% scharrelrundvlees. De reguliere cafetaria en het eetcafé worden in Restaria dichter bij elkaar gebracht. Bij Restaria Rinse’s is er vanaf 17.00 uur een compleet driegangenmenu verkrijgbaar voor €15,95. Overdag staan er op de uitgebreide menukaart lekkere broodjes, patat met topping en menu’s van spareribs tot zalm. ,,Iedereen is vanaf 12 februari van harte welkom bij ons vernieuwde restaurant.’’