DE WESTEREEN Negen jaar geleden vertrok Coop De Westereenbedrijfsleider Theo de Jong met zijn gezin naar Zuid-Afrika, om daar te werken onder kansarme kinderen en jongeren. Dat de klanten van de supermarkt de familie De Jong nog niet vergeten zijn, blijkt uit de 700 euro die ze vorig jaar aan statiegeldbonnetjes doneerden.

Bedrijfsleider Tom Vrieswijk, die de winkel sinds het vertrek van Theo de Jong leidt, is trots op de steun die zijn winkel aan Good News Zuid-Afrika kan geven. ,,We vinden dat Theo en Jinke met hun mensen geweldig werk doen, en zijn blij dat we hen op deze manier een steuntje in de rug kunnen geven.’’

Met hun organisatie Good News werken Theo en Jinke onder de jeugd in het bergdorp Karatara. De kinderen en jongeren, die vaak hun school niet afmaken, hangen rond op straat en vervallen in verslaving en criminaliteit. Door coaching, naschoolse programma’s, huiswerkbegeleiding, jeugdavonden en vakantieprogramma’s probeert Good News ervoor te zorgen dat de jongeren goede keuzes voor de toekomst maken.

Theo de Jong verspreidt een opbouwende boodschap in Zuid-Afrika (eigen foto).
Natuurlijk is ook Theo de Jong blij met de steun van de Coop. ‘In Karatara bouwen we momenteel het Light House, een multifunctioneel centrum van waaruit we een stabiele basis in Karatara kunnen vormen. We zamelen daar €250.000 voor in, waarvan we momenteel zo’n 70% binnen hebben. De bijdrage van de klanten van de Coop brengt ons weer wat dichter bij het uiteindelijke doel, en daar zijn we de klanten uit De Westereen natuurlijk erg dankbaar voor.”

Meer weten over het werk van Theo en Jinke? www.goodnewsza.com.