Foto: Jaap de Boer

KOLLUMERZWAAG – Hij had graag zijn nieuwe showterrein willen laten zien tijdens de jaarlijkse Paasshow, maar die gaat vanwege het Coronavirus niet door. Verder heeft Gerrit van der Wal van het gelijknamige houtbouwbe- drijf uit Kollumerzwaag geen last van de crisis. Hij kan gewoon doorbouwen.

‘Hou ’t bij hout’, zo luidt de slogan van Gerrit van der Wal. Hij verkoopt alle soorten hout en maakt er de mooiste bouwwerken van: van een schutting, tuinhuizen, bergingen en garages tot carports, overkappingen en aanbouwingen. Kwaliteit en duurzaamheid staan daarbij voorop. Gerrit levert alles op maat, vooral aan particulieren.

Al heeft hij net een opdracht afgerond in Appelscha voor het maken van 32 bergingen bij huurwoningen. “Dat zijn mooie klussen. Deze week heb ik meerdere opdrachten buiten de provincie, maar over het algemeen ben ik bij particulieren uit

Noardeast-Fryslân aan het werk. Vooral overkappingen zijn op het moment populair.”

Dichtbij de mensen

Gerrit begon zijn bedrijf achttien jaar geleden in Kuikhorne, bij Feanwâlden. Daarna was hij tien jaar te vinden op het industrieterrein van De Wester- een. Sinds drie jaar heeft hij zijn eigen plekje gevonden aan de Koarteloane in Kollumerzwaag. “Ik heb hier een terrein van zo’n 3500 m2 waar ik alle soorten en kleuren hout kan laten zien en verschillende modellen tuinhuisjes”, vertelt Gerrit. 

Hij had zijn nieuwe showterrein graag willen laten zien tijdens de Paas-show.

“Dit is voor het eerst dat ik de Paas-show moet afzeggen. Er zijn natuurlijk belangrijkere dingen in het leven, maar ik vind het altijd wel gezellig om een praatje met de mensen te maken. Verder verandert er voor mij weinig ondanks de corona-crisis. Alleen mis ik de zaterdagmiddagen in de voetbalkantine, want ik ben een gezelschapsman. Dat is denk ik ook de kracht van mijn bedrijf, ik sta dichtbij de mensen. Nou ja, in de figuurlijke zin dan, want voorlopig blijven we nog even op veilige afstand.”