DOKKUM Het was een druk, maar vooral ook een gezellig eerste weekend voor lifestyle en cadeauwinkel PaPiTo in Dokkum. Anneke Heeringa en haar dochter Melanie uit Damwâld openden op 1 november hun tweede vestiging in de historische binnenstad.

Het betreffende pand aan de Suupmarkt 12, tegenover het beroemde keerpunt van de Elfstedentocht, stond al een tijdje leeg. Het is een prachtig pand en ziet er van binnen knus uit, met ook weer een ophoging. Wat Anneke en Melanie niet verwacht hadden, was dat ze zo warm welkom geheten zouden worden in de Bonifatiusstad. ,,Niet alleen de reacties van de vele klanten waren heel positief, ook de ondernemers uit Dokkum kwamen ons feliciteren of een bloemetje langsbrengen. Dat vond ik heel bijzonder’’, vertelt Anneke.

Melanie moet nog een beetje bijkomen van de drukte in het openingsweekend. ,,Ik heb pijn in mijn kaken van het lachen’’, zegt ze terwijl ze weer lachend poseert voor de camera. Een extra vestiging naast de winkel aan de Haadwei in Damwâld was nodig. Het wás al druk bij PaPiTo, maar nu de winkel ook nog verkozen is tot Winkelier van het Jaar 2019 in de categorie ‘Modewinkels’ groeiden ze echt uit hun jasje. Anneke: ,,Mensen uit heel Nederland weten ons te vinden. Maar voor het aantal klanten en de spullen die we hebben, werd het pand te klein.’’

Kleding en snuisterijen
Het is voor Anneke en Melanie een sport om aparte spullen te verkopen die niet overal verkrijgbaar zijn. Naast kleding vind je hier serviezen, sieraden, snuisterijen, tassen en sjaals. Niet alleen de producten in deze winkel zijn bijzonder, maar ook het verhaal erachter. Eigenaresse Melanie (19) is namelijk geboren met het Downsyndroom. Haar moeder Anneke vindt het heel belangrijk dat mensen met het Downsyndroom meedoen in de maatschappij en begon daarom deze winkel samen met haar dochter. De naam PaPiTo is voor Melanie heel speciaal. Vlak voordat de winkel werd geopend heeft zij dolfijnentherapie gevolgd op Curaçao. ‘Haar’ dolfijn heette PaPiTo. Melanie telt de dagen af tot de feestdagen beginnen. ,,Ik vind dit zo’n gezellige tijd, met Sinterklaas en Kerst’’, zegt Melanie. En dat is precies waar PaPito zich in onderscheidt: gezelligheid!
PaPiTo in Dokkum is van dinsdag tot en met donderdag geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Op vrijdagavond is de winkel open tot 21.00 uur en op zaterdag tot 17.00 uur. De openingstijden van PaPiTo in Damwâld blijven gelijk. Meer informatie: www.papitodamwoude.nl of neem een kijkje op de Facebookpagina. Melanie en Anneke in hun nieuwe winkel in het centrum van Dokkum.