DRIEZUM/WÂLTERSWÂLD – Op 28, 29 en 30 juli vormen de dorpen Driezum en Wâlterswâld weer hét bruisende middelpunt voor iedereen die van paardensport geniet. De organisatie is er wederom in geslaagd om van de 31ste editie van de Paardendagen het mooiste evenement van Fryslân te maken. Met een aantal nieuwe onderdelen beloven de Paardendagen hét zomerse hoogtepunt voor jong en oud te worden.

Lees verder onder de foto.

De Paardendagen starten traditiegetrouw met de hindernisverkenning op de donderdag. Aansluitend is er de Nacht van de Paardendagen. Zangers zoals Johnny de Vries, Bertus Sipma, Gaatze Bosma en Lytse Hille zijn door de organisatie vastgelegd. Feest gegarandeerd!

De Paardenmarathon
Bij het Open Fries Kampioenschap Paardenmarathon gaan zo’n 150 deelnemers, verdeeld over 8 categoriën, de strijd met elkaar aan. De fantastische aankleding van de hindernissen verspreid in de dorpen en de adembenemende ambiance alleen al maken een bezoek aan de marathon op vrijdag de moeite meer dan waard. Tip van de
organisatie: neem uw fiets mee zodat u de gehele route van de Marathon kunt volgen. De dag wordt afgesloten met een feestavond verzorgd door coverband Smûk. Voetjes van de Vloer!

Boerendag
Bij de trouwe bezoekers staat de Boerendag op zaterdag al rood omcirkeld in de agenda. Een dag die bol staat van activiteiten voor mens en dier. Een ultieme beleefdag met een sfeervolle markt, oude ambachten, muziek, dans, shows, demonstraties, kunst, attracties en uiteraard volop dieren.
De Boerendag begint ’s ochtends traditiegetrouw om 09.00 uur met de grootste regionale veekeuring van Friesland. Jong en oud loopt zich het vuur uit de sloffen om het glimmende vee goed voor de dag te brengen. Ieder jaar ontstaat er een fanatieke strijd om de dagtitel, 

waar het publiek met de neus bovenop zit. Neem eens de tijd en leer meer over de schoonheid van koeien en kalveren.
Foodtruckfestival
Op zowel de vrijdag als de zaterdag van de Paardendagen is er een grote diversiteit aan Foodtrucks, waar de lekkerste gerechten met liefde worden klaargemaakt. Maak een smakelijke ontdekkingsreis door het ruime aanbod streetfood. Neem plaats aan de Chef ’s Table van één of meerdere originele keukentjes op wielen, proef verrassende ingrediënten of waag je aan een smaakvol bereid nieuw gerecht. De smaakpapillen worden een weekend lang getrakteerd.

Kinderplein
Voor de jeugdige bezoekers is er ruime keuze uit activiteiten. Breng een bezoek aan de kermis of het kinderplein met onder andere een gezellige schminkhoek, de nostalgische kermis, een snelle quadbaan en een spannende survivalbaan. Niet te vergeten: de kinderboerderij met meer dan 20 dieren.

NK Hoefsmeden
Nieuw bij de Paardendagen: het NK Hoefsmeden en de Leerling en Leermeester wedstrijd Hoefsmeden. Op vrijdag zullen leerlingen samen met
hun stagebegeleiders strijden om de titel Beste Leerling en Leermeester 2022. En op zaterdag zullen tientallen hoefsmeden uit het hele land hun vakmanschap verdedigen tijdens het Nederlands Kampioenschap. Dat hoefsmeden een waar ambacht is, bewijzen de deelnemers in een wedstrijd die bestaat uit twee rubrieken. Zie hoe binnen 60 minuten een modelijzer wordt gesmeed en hoe een verrassingsijzer tot stand komt. Tijdens de finale komt het echte beslaan van paarden aan bod. Kom langs en zie met hoeveel passie het oeroude ambacht wordt uitgevoerd.

Minimarathon
Nieuw dit jaar is het OFK Outdoor Minimarathon tijdens de Boerendag op zaterdag. Een spectaculair marathongevecht voor mencombinaties uit alle rubrieken. Anders dan de Paardenmarathon op vrijdag, zal deze wedstrijd gereden worden in slechts één hindernis. Dat maakt het extra spannend. De mencombinaties moeten op het juiste moment pieken. Alleen de drie of vier beste combinaties uit de rubriek mogen strijden in een waanzinnige finale met een nieuw parcours. Deze strijd om de hoofdprijs zal na afloop van de kwalificaties worden gereden. Spanning en sensatie gegarandeerd in een zinderend slotstuk, waarbij het publiek wordt meegezogen in de fanatieke races.

Meer informatie: www.paardendagen.nl