Eten kan voor mensen met autisme een probleem zijn

BURGUM – Eten kan voor mensen met autisme een probleem zijn, denk aan de kritische eter of juist de ongeremde eter. Op 30 september vertelt diëtiste Daniëlle Feenema over eetproblemen bij kinderen en volwassenen met autisme. Deze avond geeft ze informatie en tips, na de lezing is er volop gelegenheid om in gesprek te gaan.

De avond wordt gehouden in Burgum maar is vanwege COVID-19 ook thuis te volgen via een livestream. Via de livestream en vanuit de zaal kunnen vragen gesteld worden aan de spreekster.

Over Daniëlle Feenema

Daniëlle is (kinder-)diëtist bij Dieetstyle Junior in de omgeving van Leeuwarden. Zij heeft veel kennis over en ervaring met eetproblemen bij kinderen en volwassenen met autisme. Zelf zegt ze hierover: “Ik vind het de grootste uitdaging als er een kindje bij mij de praktijk in komt lopen met lichte tegenzin, blij en met een map onder de arm de deur uit loopt. En dat je dan nog net kan horen dat hij of zij tegen zijn moeder zegt dat het reuze is meegevallen”.

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen om de diëtist te raadplegen. In haar praktijk worden ook andere voeding gerelateerde (ziekte)beelden behandeld, denk aan maag-, lever- en darmproblemen, overgewicht, obesitas, voedselallergie en voedselintolerantie.

Meer informatie over Daniëlle en haar praktijk is te vinden op: www.dieetstyle.nl .

Georganiseerd door NVA-regio Friesland en de Autisme Campus

De lezing wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) regio Friesland en de Autisme Campus. De NVA is een vrijwilligersvereniging die zich bezighoudt met belangenbehartiging, betrouwbare informatievoorziening en lotgenotencontact in de buurt.

“Door begrip en herkenning over autisme te vergroten, helpen we mensen met autisme en hun naasten zichzelf te kunnen zijn en optimaal tot hun recht te kunnen komen”, zegt Kirsten Adema voorzitter NVA-regio Friesland.

De stichting Autisme Campus heeft als doel een campus op te richten die ondersteuning biedt bij de life-events leren, wonen en werken, zodat de jongeren op deze campus -en daarna- een gelukkig, zinvol en uitdagend leven kunnen leiden.

Datum: Woensdag 30 september 2020
Tijd: 19.15 – 21.15 uur
Entree: Gratis
Plaats: De Pleats, Schoolstraat 82  9251 ED, Burgum
Of volg de livestream, de link vindt u (op 30-9) op www.autismecampus.nl

Informatie: www.autisme.nl/activiteiten/regio/friesland/