De W.O.K. (Westereender Oranje komitee) is weer volop bezig om een prachtig programma voor jong en oud in elkaar te zetten. Hierin een terugkerend vast programma, maar ook zeker ieder jaar met verrassende nieuwe elementen.

Voorgaande jaren is dit de W.O.K. ook steeds goed gelukt, mede door medewerking van vele (vaste) vrijwilligers en door sponsoring van de lokale bedrijven en de Middenstand. Zonder hun belangeloze medewerking zouden we dit evenement niet kunnen organiseren, waarvoor op voorhand dank! Keningsdei in De Westereen wordt ook dit jaar weer georganiseerd op het veldje achter de Ferbiningstsjerke van 10.00 – 19.00 uur. Het bestaat uit de kenmerkende jaarlijkse vrijmarkt waar de mensen vanaf 7.30 hun handelswaar tentoon kunnen stellen voor de verkoop. Ieder krijgt 4 meter gratis tot zijn beschikking, aanmelden hoeft niet. De leden van de motorclub wijzen u vervolgens een plek toe.

De opening van deze feestelijke dag zal weer worden verzorgd door ons eigen “Popkoor De Westereen” om 10.00 uur. Tot 13.00 zullen verschillende activiteiten plaats vinden op het podium. Verder is er de hele dag een doorlopend podium programma met regionale en lokale artiesten met als afsluiting om 16.00 uur de opzwepende band “WHY NOT”.

Voor de kinderen wordt het ook weer een prachtige dag met veel activiteiten en speelplezier. Er zijn meerdere springkussen op het veld, een pannakooi, een survivalbaan een touwtjestrekkast. Ook is er een clown en kunnen de kinderen geschminkt worden.

Natuurlijk wordt er ook weer goed aan de inwendige mens gedacht, en is er volop lekker eten en drinken te verkrijgen. Bijvoorbeeld de speciale hotdogs van de “Foodbrothers”, een vers kopje koffie bij “Ff ’n bakkie doen” bij Hennie Postma. Bij Keningsdei hoort lekkere snoep en suikerspinnen, ook dit jaar weer present. Friet en snacks zijn verkrijgbaar bij Gommers en natuurlijk de frisdrankjes bij de consumptiewagen van de organisatie. Voor de oudere jongeren en volwassenen is er ook genoeg te zien, te horen en te beleven. Zo zal er verrassend theater in en rondom de toiletwagen zijn en is er een unieke mogelijkheid om uzelf met partner of vriend/in en/ of kinderen vast te leggen in het fotohokje. Natuurlijk ontbreekt de inmiddels alom bekende grote verloting met geweldige prijzen ook niet op Keningsdei in de Westereen.
Graag tot ziens op 27 april 2019. Het volledige programma zullen we bekend maken in de volgende editie van de Westereender.

Namens de W.O.K. Herre Boskma, Pietsje Heidstra, Baudie Jonkers en Wessel de Roos