LEEUWARDEN Het definitieve startschot is gegeven: het business boxing event van Friesland is terug. Knokken met je hart maakt zich op voor de tweede editie. Op 10 december stappen er 16 ondernemers, managers en directeuren in de ring om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel: Stichting Hartekind. Dit jaar is hun avontuur te volgen via een zevendelige documentaireserie.

Zonder enige ervaring in het boksen worden de deelnemers in drie maanden klaargestoomd voor het boksgala in het Westcord WTC Hotel Leeuwarden. “Het is een geweldig en intensief avontuur voor de boksers en het team”, vertelt initiatiefnemer Bauke Lodewijk. “Een unieke beleving om vast te leggen. Vanaf de eerste dag volgen we een aantal boksers voor een documentaireserie. Zo kunnen kijkers van dichtbij beleven wat voor een uitdaging het is. Met als klap op de vuurpijl het boksgala.”

De documentaireserie bestaat uit zeven afleveringen, iedere aflevering duurt maximaal 10 minuten. “Uiteindelijk wordt er van alle afleveringen een langere documentaire gemaakt. Die hopen we voor het einde van het jaar uit te brengen.” De eerste aflevering is nu te zien op het YouTubekanaal van Knokken met je hart.

Het boksgala

In tegenstelling tot vorig jaar zijn er dit jaar geen tribunes tijdens het boksgala. “In verband met de coronamaatregelen zijn er alleen VIP-tafels beschikbaar. Om er toch voor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen het evenement live kunnen volgen, hopen we het boksgala live uit te zenden”, aldus Lodewijk.

Meer informatie over Knokken met je hart is te vinden op de website: knokkenmetjehart.nl.