Kinderwoud Kinderopvang bestaat dit jaar 50 jaar! Een halve eeuw, een bijzondere mijlpaal! Vijftig jaar vol geborgenheid, zelfontplooiing, brein- en talentontwikkeling. De tijd waarin we leven vraagt om een creatieve aanpak, maar we hangen dit jaar wel de slingers op. Samen met onze kinderen, hun ouders/ verzorgers, onze medewerkers, gastouders en relaties.

Het feest begint op onze locaties. Locaties waar kinderen zich veilig en vertrouwd voelen, de ruimte hebben om te ontdekken, experimenteren en zich te ontwikkelen. Met spel, bewegen en muziek stimuleren we deze ontwikkeling in ons dagelijkse activiteitenprogramma. Ook in ons jubileumjaar!
 
Het ontstaan

Kinderwoud is in 1971 ontstaan vanuit het peuterspeelzaalwerk. Ouders wilden hun kinderen voorbereiden op de basisschool. Tot aan het bestuur werd alles zelf gedaan, inclusief het klus- en schilderwerk. Eind jaren ’70 kwamen daar de rode vrouwen en vakbondsvrouwen bij. Zij wilden de positie van de werkende ouder/ moeder verbeteren. Werkende moeders hadden niet voldoende aan peuterspeelzalen en zo ontstonden de buitenschoolse opvang en de kinderdagverblijven.

Waar we nu staan
En nu 50 jaar later, zijn we uitgegroeid tot een mooie professionele organisatie met 58 opvanglocaties en 118 gastouders door heel Friesland en vangen we dagelijks duizenden kinderen op. De kinderen beleven in onze opvang vooral veel plezier en warmte, maar spelenderwijs bieden we ze natuurlijk brede en uitdagende ontwikkelingsmogelijkheden. Daarmee geven we de kinderen waardevolle bagage in hun persoonlijkheidsontwikkeling en daar zijn we trots op! Want wat is nou mooier dan de toekomstige generatie een stevige basis mee te mogen geven op een manier waar ze veel plezier aan beleven. Daarom blijven wij ons hier ook de komende jaren graag samen met onze partners op innovatieve wijze voor inzetten!


Kinderwoud, jong geleerd, samen gedaan!

kinderwoud.nl/50jaar