Dinsdagavond 26 januari staat ‘De woonvisie 2020-2025’ op de agenda van de raad van Dantumadiel. De woonvisie vormt het fundement voor het woonbeleid van de komende jaren. Afgelopen maandag organiseerde de gemeente een live-uitzending via Facebook. Wethouder Gerben Wiersma en beleidsambtenaar Peter van Noort vertelden over het plan dat voorgelegd wordt aan de raad. Inwoners, organisaties en verenigingen konden tijdens de online bijeenkomst via WhatsApp en Facebook reageren. Dit werd massaal gedaan.

“We hadden ruim 130 kijkers en kregen tijdens de uitzending ongeveer 150 berichten binnen. Daar zijn we erg blij mee.” vertelt wethouder Gerben Wiersma. “Een betrokken Mienskip levert veel bruikbare tips op. Ik wil daarom via deze weg iedereen bedanken voor het meedenken en meedoen.”

Alle tips worden voor de raadsvergadering verwerkt. Volgens de wethouder waren de reacties over de woonvisie overwegend positief en kon men de manier waarop de Mienskip werd betrokken erg waarderen. Via de chat werden ook veel vragen gesteld. Binnenkort deelt de gemeente alle vragen en antwoorden via haar kanalen. “Zodra we alle informatie hebben verzameld, plaatsen we het op onze website. We laten het weten als het er op staat. Houd de krant, Facebook en Twitter in de gaten.”

De uitzending is terug te zien via de Facebookpagina van gemeente Dantumadiel of via www.dantumadiel.frl/wonen. Op de website staat ook het concept Woonvisie.

Sko ris Oan

Onder deze titel vinden gedurende deze collegeperiode allerlei ontmoetingen plaats met het college van BenW van de gemeente Dantumadiel. Ontmoetingen met inwoners, ondernemers, en verenigingen. Ontmoetingen aan de ontbijttafel, op locatie, bij mensen thuis, op het gemeentehuis, óf in de dorpen. Dit was de eerste digitale bijeenkomst.