Categorie archieven: Mei

‘McDonald’s wordt de poort naar Dokkum’

DOKKUM – Dokkum krijgt een McDonald’s. Als alles volgens planning verloopt wordt in december van dit jaar de nieuwe fastfoodketen op de carpoolplek aan de Lauwersseewei geopend. Franchisenemer wordt Michel Groenewegen (52) die ook de McDonald’s in Harlingen en Drachten (Omloop en AZeven) runt. Noordoost-Friesland is voor hem een nieuw gebied. ,,Ik zie het als een mooie uitdaging om van deze meest Noordelijke McDonald’s van Nederland een succes te maken’’, aldus Groenewegen.

Jan de Vries is als grensrechter perfect op zijn plek

GYTSJERK – Zo af en toe moet Jan de Vries zichzelf in de arm knijpen om te beseffen, dat wat hij als grensrechter internationaal meemaakt geen droom is, maar de zeer prettige werkelijkheid. Om maar wat te noemen: oktober 2019: Manchester City-Dynamo Zagreb, debuut in de Champions League. Kortgeleden: Real Madrid-Chelsea, halve finale Champions League. En straks in juni: het EK voetbal.

Zorgpension Dokkum: Onbekend, maar zeker niet onbemind

DOKKUM – Op de tweede verdieping van de Sionsberg in Dokkum is sinds dit jaar een zorgpension gevestigd. Hier kunnen cliënten terecht die tijdelijk zorg nodig hebben omdat ze bijvoorbeeld net geopereerd zijn of omdat ze moeten herstellen van een val. Zorgpension heeft inmiddels zes locaties. Dit is de eerste in Fryslân.

Rupert on a stick: ijs met een verhaal

SURHUISTERVEEN – Waarom de ijsjes ‘Rupert on a stick’ heten weet niemand. Dat ze lekker zijn is een ding dat zeker is. Maar er is meer, zo stelt Richard Zwarts, één van de mannen achter de (h)eerlijke yoghurtijsjes. Bij dit yoghurtijs op een stokje draait het niet alleen om het lekkere ijs met echte fruitstukjes, maar ook om het verhaal erachter.

Hulp voor ouderen die mishandeld worden

Je dochter die je een klap geeft omdat je te langzaam bent met aankleden. Je buurman die geld uit je portemonnee steelt als hij boodschappen voor je doet. Naar schatting werden vorig jaar 62.000 ouderen mishandeld en door de vergrijzing zal dit aantal alleen maar toenemen. Dat hoeft niet. Er is hulp om de mishandeling te doen stoppen.

Noardeast-Fryslân neemt provincie mee in brede vraagstukken en ambities woningvoorraad

Verschillende werkgevers en makelaars uit Noardeast-Fryslân gingen samen met de gemeente het gesprek aan met gedeputeerde Fokkinga over de woningvoorraad. Daaromheen spelen namelijk verschillende vraagstukken. Op de agenda stonden onderwerpen als: ambities werkgevers en behoeftes voor huisvesting personeel, de gemeentelijke ambitie voor een toekomstbestendige woningvoorraad samen met het flexibele woningbouwprogramma en de provinciale speerpunten voor de woningbouwprogrammering. De onderwerpen kwamen ’s avonds ook aan de orde bij de gemeenteraad.

De Quizshow uit Kollum is een landelijk succes

KOLLUM – De Quizshow van Bouke Koning (39) uit Kollum trekt deelnemers uit het hele land. In coronatijd heeft de online variant van de Quizshow een enorme vlucht genomen. Wessel de Roos van café de Hossebos in De Westereen en Pieter Jan Heidstra van de Westereender waren één van de eersten die Bouke Koning inschakelden als quizmaster van de online Quizshow. Vanavond, precies een jaar later, zorgen ze samen voor een fantastische afsluiter.

Natuurbeschermer Gertie Papenburg ademt wilde planten

BUITENPOST – Veldbioloog met een specifieke voorliefde voor wilde bloemen, planten en mossen, dat kenmerkt Gertie Papenburg uit Buitenpost. De geboren Geldersman was in het werkzame deel van zijn bijzonder actieve leven leraar Nederlands aan het Lauwers College. Vanaf 30 december 2015 heeft hij zijn onderwijstaak neergelegd en heeft Papenburg het ‘drukker’ dan ooit. Centraal in dat geheel staat zijn passie en werkzaamheden voor wilde planten.