Vorig jaar maakte de Fietsschool van de Fietsersbond al 23 Doortraproutes (zie Doortrappen.frl). Nu zijn er weer verse test-Doortraproutes. Deze 9 nieuwe routes worden onder andere getest op een aantal speciale Doortraptestdagen.

In de gemeente Tytsjerksteradiel op maandag 31 mei voor de test-Doortraproutes Oentsjerk en Veenwouden

Op die dag staan langs de route in Aldtsjerk (Fietswereld Joustra, Van Sminiawei), van 11:30-14:30 fietsdocenten van de Fietsschool en een buurtsportcoach van de gemeente. Op deze locatie kunt u een beoordelingsformulier invullen en eventueel toelichten. Er staat iets te drinken klaar en u kunt van gedachten wisselen over veilig fietsen. U fietst op eigen gelegenheid en start op een moment dat het u past.

Doortraproutes zijn rondjes van ongeveer 20-25 km, mooi, groen, over redelijk ruime paden, met weinig obstakels en relatief veilige kruisingen. Doortraproutes horen bij het landelijke programma Doortrappen, een overheidscampagne om mensen zo lang mogelijk veilig te laten doorfietsen: fietsen tot je 100ste.

Wilt u meedoen met de Doortraptestdag? Stuur dan een mailtje naar karinbroer@xs4all.nl

Mensen kunnen ook op een andere dag de nieuwe routes testen. Geïnteresseerden kunnen daarvoor een mailtje naar fietsschool@fietsersbond.nl. Vermeld daarbij van welke plaats u een route wilt ontvangen. U ontvangt daarbij een link naar een korte enquête over de route.

Doortraproutes, een initiatief van de Friese Fietsschool, worden gemaakt in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROF) en de Friese gemeenten, als onderdeel van het landelijke programma Doortrappen.

Flyer fietstestdag Veenwouden 31 mei 2021-1-1