Met hart en ziel maken wij elke maand de Westereender voor jullie. Toen ik de krant in 2017 overnam, hadden we met elkaar voor ogen dat het een kwaliteitskrant moest worden. De leukste krant van Noordoost-Friesland, vol nieuwswaardige, inhoudelijke stukken.

Van lezers horen we vaak dat we daarin geslaagd zijn, dat ze de Westereen- der graag lezen en dat ze er naar uitkijken.

Ook bij adverteerders is de gunfactor hoog. Dat hebben wij vooral gemerkt tijdens de coronaperiode. Ondanks de onzekere tijden bleven ondernemers ons steunen. Steun die we elke editie opnieuw hard nodig hebben om met ons team van professionele tekstschrijvers, fotografen en opmakers deze krant te maken.

Omdat de kosten de laatste tijd de pan uitrijzen – de papier- en drukprijzen zijn sinds 2020 met ruim 75 procent gestegen – hebben wij in januari 2023 de advertentietarieven verhoogd. Voor mij als uitgever was dit de eerste keer sinds ik de krant zeven jaar geleden overnam.

Tot nu toe lukte het dankzij onze adverteerders om de krant te maken zon- der dat lezers ervoor hoeven te betalen. Maar het wordt wel steeds lastiger, dus wat extra steun is meer dan welkom. Vandaar deze Valentijnsdag de vraag: hâlde jimme likefolle fan ús as wy fan jimme?

Wij vragen jou als lezer de hand over het hart te strijken en als je kunt een eenmalige vrijwillige bijdrage te leveren. Je bepaalt zelf met welk bedrag je ons wilt steunen.

Doneren kan via de QR-code te scannen (of op te klikken / drukken) of door een bedrag over te maken op het rekeningnummer NL93RABO 0315 5380 23 t.n.v. Heidstra Media. Namens ons allen alvast ontzettend bedankt!

Op naar hopelijk nog heel veel mooie edities. Pieter Jan Heidstra, uitgever de Westereender

PS: Als dank verloten we onder iedereen die een bedrag doneert één weekendje weg (beschikbaar gesteld door een trouwe adverteerder) met zijn of haar geliefde. Laat om kans te maken je telefoon- nummer achter in de beschrijving.