Gemeente Noardeast-Fryslân verlengt de regeling Tijdelijke terrasuitbreiding tot eind dit jaar. “Onze horecaondernemers zijn zwaar getroffen door de coronacrisis. Met de mogelijkheden voor een groter terras komen we de ondernemers tegemoet. Onze gemeente wil ruimte bieden aan ondernemerschap en creativiteit”, aldus wethouder Jelle Boerema.

Al verleende toestemmingen worden automatisch verlengd

Ondernemers die in 2020 al een toestemming gekregen voor tijdelijke terrasuitbreiding, krijgen automatisch een verlenging tot en met 31 december 2021. Voorwaarde is wel dat het terras op dezelfde wijze wordt uitgebreid zoals deze destijds is verleend.

Er zijn een aantal spelregels

Zo moet de omgeving toegankelijk blijven voor o.a. hulpdiensten en mindervaliden en moet draagvlak zijn bij directe buren en betrokkenen. Alle spelregels zijn te vinden op de website van gemeente.

Wijzigingen kunnen aangevraagd worden bij de gemeente

Wil een ondernemer het terras op een andere wijze uitbreiden of vormgeven dan moet er opnieuw een aanvraag gedaan worden. Dat kan via kccvergunningen@noardeast-fryslan.nl. Voor de tijdelijke terrasuitbreiding worden geen leges in rekening gebracht.

Foto van RTL nieuws: https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/reizen-uitjes/artikel/4784871/de-5-spelregels-van-het-terras-etiquette