Een innovatieve voetbal academie in Friesland, genaamd: VEENS VOETBAL ACADEMIE met o.a. werelds beste BALL LAUNCHER

Kollumer Alex van der Veen (ex ONS Sneek en Futsal Heerenveen) is een innovatieve voetbal academie gestart en richt zich met name op individuele trainingen, kleine groepjes van +/- 4 spelers of speelsters en (club) activiteiten/ clinics voor alle leeftijden.

Met zijn mobiele trainingsmaterialen zoals o.a. werelds beste bal schietmachine (uniek in Friesland) dat 200 ballen per uur op maat af kan leveren en multi kickback stations, zorgt hij met zijn enthousiasme voor unieke, cognitieve en innovatieve trainingen op het sportpark van de VV Kollum maar je kan Alex ook inhuren bij jou (thuis) op locatie voor activiteiten zoals kinderfeestjes, trainingskampen, linietrainingen, teamchallenges of op familiedagen van voetbalclubs. OARS AS OARS dus en dat is wel te zien aan de filmpjes op het instagram account (www.instagram.com/veensvoetbalacademie/).

Van der Veen (nu assistent/linie trainer van VV Kollum en jeugdscout) die als voetballer zelf actief was bij (veld): VV Kollum, ONS Sneek, VV Buitenpost, (zaalvoetbal) Futsal Heerenveen en Futsal Cambuur is inmiddels al meerdere samenwerkingen aangegaan:

  • VV Kollum: De vereniging waar zijn roots liggen en die haar prachtige accommodatie met een nieuw kunstgrasveld ter beschikking stelt. Hier worden de linies van meerdere elftallen specifiek getraind voor hun positie (en dit kan ook bij jouw vereniging).
  • Allert Pol Fysiotherapie: Alex zal samen met Allert spelers/speelsters begeleiden en trainen (met zijn eigen trainingsstyle) om ze weer klaar te stomen voor de groepstrainingen en wedstrijden na (langdurig) blessureleed. De eerste lichting die hun comeback straks (wanneer corona het weer toelaat) kunnen maken zijn: Berend Schootstra van hoofdklasser VV Buitenpost, Oege van Lingen van 2e divisionist VV Katwijk en Berend Jan Prins van 4e klasser WTOC.
  • Landal Greensparks (Esonstad): Afgelopen herfstvakantie zijn de try-outs goed bevallen waardoor Veens Voetbal Academie een vast onderdeel zal worden op de agenda van 2021; kinderen uit het hele land, die hun vakantie vieren op het park, kunnen zich opgeven voor leerzame en uitdagende voetbalclinics.
  • Zwemcentrum Kollum: In het sfeervolle bad met een watertemperatuur van 32 °C worden spelers of speelsters extra getraind tijdens hun performance (18+) trainingssessies. Het zwembad doet lichaam en geest goed volgens Alex van der Veen en daarnaast zullen deze spelers/speelsters ook op andere ondergronden zoals het strand of in de sporthal getraind worden.

Daarnaast is het ontdekken en trainen van talenten ook iets dat Alex veel bezighoudt! Vanaf zijn 14e jaar is hij al (jeugd)trainer! Tieme de Bruin, speler van SC Heerenveen -11, heeft in de voorbereiding van dit seizoen al (cognitieve voetbal) trainingen gedaan; in zijn eigen achtertuin nog wel! Vooraf hebben ze samen een trainingsplan bedacht en na 8 trainingen was Tieme er weer helemaal klaar voor.

En dan nog het opvallende logo, daar zit meer achter dan je in eerste instantie zou denken: In het logo komt een duif naar voren uit eerbetoon aan zn pake “Booi Bruining” die een echte liefhebber was (van duiven en voetbal) maar ook de grote droom had dat iemand uit de familie het profvoetbal zou halen. Aan het talent lag het nooit maar als zoon Geale of kleinzoon Alex de mentaliteit had gehad van pake zelf dan was het wel goed gekomen! De hoop is nu gevestigd op het jongste familielid Justin Booi van der Veen wiens initialen ook verwerkt zijn in het logo: 12JB04. Nu hopen dat Justin de mentaliteit van zijn pake heeft…

Wil jij ook trainingen van Veens Voetbal Academie? Of wil jij namens de club iets organiseren? Check de website www.veensvoetbalacademie.nl voor alle mogelijkheden en contact gegevens maar houdt de social media kanalen zoals instagram sowieso goed in de gaten want ook Veens Voetbal Academie zal zelf evenementen organiseren; zoals een BATTLE DAY tussen keepers en spitsen! DAAR WIL JE BIJ ZIJN!