DOKKUM – Ben jij de komende weken op vakantie in het unieke Unesco werelderfgoed waddengebied, in een van onze hotels, B&B’s, vakantiehuis of op de camping? Dan geeft Dokkum jou een rondje! Je ontvangt een ticket voor het reuzenrad of draaimolen op de Markt in de vestingstad van het wad. Maak en deel je een leuke foto, dan maak je kans op mooie prijzen!

Maak kans op mooie prijzen

Heb je het ticket voor het reuzenrad of draaimolen bemachtigd? Doe dan mee met onze marktactie. Dit moet je er voor doen: Maak een foto van jezelf met het ticket, of een foto in het reuzenrad of de draaimolen, volg Visit Dokkum op Facebook of Instagram en deel je foto op social media met #rondjedokkum. Je maakt dan onder andere kans op een spectaculaire experience op het wad, een luxe overnachting voor twee vestingstad Dokkum, een etentje voor vier personen in een van de toffe restaurants van de regio, of een bierproeverij. Zeker weten dat jij na deze beleving nog eens terugkomt in Dokkum, want ook buiten de zomer is het hier een beleving!

Maak zelf een rondje Dokkum

Uitgedraaid in het rad of de molen? Doe dan zelf nog een rondje Dokkum. Jouw gratis rondje in de draaimolen of het reuzenrad wordt namelijk aangeboden door ondernemers en horeca in de stad. Zij stellen jouw bezoek op prijs, én ze zorgen ervoor dat je op een verantwoorde en veilige manier bij kunt komen van jouw avontuur op de Markt. Geen gratis kaartje bemachtigd? Dan kost een ritje drie euro. Het reuzenrad en de draaimolen op de Markt in Dokkum zijn nog de hele zomer dagelijks geopend vanaf 10.00 uur.

De Magie van de Markt

De Magie van de Markt is een nieuw concept van ondernemers en horeca in Dokkum en bedoeld als terugkerend evenementenplatform voor de stad. Het reuzenrad en de draaimolen zijn de eerste activiteiten die plaatsvinden binnen dat concept. Ze draaien nu een paar weken op de Markt in Dokkum en blijken een groot succes. De attracties zijn een kleinschalige activiteit die op een verantwoorde manier publiek naar Dokkum trekken. Grootschaligere evenementen die normaal gesproken de stad en de zomer opfleuren, kunnen vanwege de coronacrisis niet worden gehouden. Dokkum als vestingstad aan het wad trekt op deze manier alsnog het nodige publiek.