DE KOOG – In het prachtige bruine café De Jutter in het sfeervolle De Koog op Texel is het altijd goed toeven, voor een bakje koffie/thee of een (Texels) drankje en een gezellig praatje. Niet alleen veel toeristen en eilandbewoners, maar ook veel lezers uit de regio van De Westereender weten De Jutter te vinden.

Het café waar Tjeerd Henstra de scepter zwaait en ieder weekend de zingende barman is. In de aprilmaand krijgt hij daarbij assistentie van een drietal toppers, zodat de sfeer nog gezelliger en weer gemoedelijk is.
Texel, een van onze Waddenparels trekt jaarlijks duizenden gasten, het is het Waddeneiland bij uitstek waar bijna ieder weekend veel te beleven, maar zeker te genieten is. Een van de geheimen van Texel is in het dorp De Koog, het café De Jutter van Tjeerd Henstra. De man die als zanger ook een meer dan lokale bekendheid in onze regio geniet en die afgelopen weekend nog in Drachten op het podium stond met George Baker en Lytse Hille.

De Jutter van Tjeerd Henstra staat vooral bekend om zijn gemoedelijke en gezellige sfeer, mede waarschijnlijk omdat de gastheer zelf ieder weekend zingend achter de bar staat, maar ook regelmatig zijn er gastartiesten aanwezig.

Café De Jutter is een knus bruin café waar je ‘s middags terechtkunt en waar vaak ‘s avonds het feest losbarst. De Jutter is een begrip voor locals, maar ook populair onder dagjesmensen.
Schuif gezellig aan na een rondje fietsen of houd de evenementen op Facebook in de gaten voor leuke feestjes. Café De Jutter leent zich ook goed voor een vrijgezellenfeest.
‘April is muziekmaand in café de jutter met het allerbeste wat je maar kan vinden op muziekgebied in Nederland van de jaren 60 en 70’, verklaart Tjeerd Henstra, als hij even weer terug is aan de vaste wal. Wekelijks bezoekt hij zijn moeder en de liefde voor de regio en met name De Westereen blijft door zijn adderen stromen.

‘We zijn erin geslaagd om een drietal uitstekende artiesten naar De Koog te halen, te beginnen op 13 april met Bouke, de beste Elvis, die ook in Amerika furore maakte en tijdens de grootse herdenking van de 40ste sterfdag van Elvis in Memphis op het podium stond. 21 april is het de buurt aan de Hijgende Herten, goud van oud op z’n best.

Muzikanten tussen de zeventig/ tachtig jaar die vaan in de jaren zestig in Nederlandse topbands hebben gespeeld, zoals Ekseption. Echt een topper. Muziek om van te genieten en mee te doen, gewoon puur genie-
ten. Tenslotte op 27 april, Koningsdag The Beatles Sessions, de beste Beatles coverband, die ook in Liverpool, de thuishaven van The Beatles lovende kritieken kreeg en waarbij ingewijden spraken van de beste Beatles coverband’, aldus Tjeerd, die waarschijnlijk zelf een nummer meezingt. Let op, de entree is gratis.