Categorie archieven: Juli

Aantal taxiritten naar Schiphol neemt weer toe

KOLLUMERSWEACH Het vervoer van en naar Schiphol neemt weer toe. Dat stelt bedrijfsleider Auke Ebbing van Taxi NOF in Kollumersweach, gespecialiseerd in Schipholvervoer. De laatste jaren volgden verschillende ontwikkelingen elkaar op die invloed hadden op het taxibedrijf, zoals corona, lange wachtrijen en het annuleren van vluchten van Transavia.

Paardendagen Driezum – Wâlterswâld op 27, 28 en 29 juli

DRIEZUM/WÂLTERSWÂLD – De Fryske Wâlden staan eind juli drie dagen lang in het teken van de Paardendagen. De unieke hoofdattractie is het Open Fries Kampioenschap Paardenmarathon: menners, paarden en pony’s trotseren elf spectaculaire hindernissen in Driezum, Wâlterswâld en Damwâld, onder toeziend oog van duizenden bezoekers. Maar er is meer, veel meer. ,,We hebben een breed aanbod aan activiteiten, voor jong en oud. Ons evenement is een fantastische belevenis voor iedereen”, vertelt Saakje van der Valk, voorzitter van de Stichting Paardendagen Driezum-Wâlterswâld.

Franziska Brouwer verruilde Duitsland voor De Westereen

DE WESTEREEN – Bepakt en bezakt met twee grote koffers en een reistas vol kleding kwam Franziska Brouwer (35) op 8 augustus 2004 aan op het station in De Westereen. Wat dat 16-jarige meisje uit het Oost-Duitse Rostock toen niet kon vermoeden, was dat dit kleine Friese dorpje haar nieuwe thuis zou worden. Ze vond hier naast de liefde van haar leven, vooral ook een warm nest met vrienden en familie. ,,Ik voel me een echte Westereender, durf ik wel te zeggen.’’

Gaatze Bosma: ‘De hannen omheech foar VVZ’

DE WESTEREEN – Voetbalvereniging Zwaagwesteinde (VVZ) heeft eindelijk een eigen clublied. Het lied wordt gezongen door niemand minder dan feestzanger Gaatze Bosma. Het nummer is vanaf vandaag te beluisteren op Spotify en zal binnenkort ongetwijfeld voor, tijdens of na de wedstrijden over de voetbalvelden van VVZ galmen.