Categorie archieven: November

Dokkumse Allina megapopulair op TikTok

DOKKUM – ‘OMG, je reageert echt! Ik ben je grootste fan!’ Kinderen die een berichtje typen bij een TikTok-filmpje van Allina Hiemstra, krijgen vaak antwoord van haar en zijn dan helemaal ‘starstruck’. Alleen als een filmpje echt ‘viraal’ gaat is het voor Allina niet meer te doen om op alle berichtjes te reageren. ,,Dan zijn het er gewoon té veel. Maar het is zo leuk, al die enthousiaste reacties!” De 36-jarige Dokkumse heeft inmiddels meer dan 43.000 volgers op het populaire sociale mediakanaal.

Verschillende kransen maken van hetzelfde materiaal

DE WESTEREEN/RINSUMAGEAST – Blomkje & Wenje, zo heet het bedrijf van de 43-jarige Pietrik Elzinga – Postma uit De Westereen. Zij verkoopt workshoppakketten waarmee mensen zelf hun krans of groendecoraties kunnen maken. De belangstelling is groter dan verwacht. Mensen uit binnen en buitenland weten Pietrik inmiddels te vinden.

Kerstshow bij Tuin! in De Westereen groter dan ooit

DE WESTEREEN – Al vanaf juni zijn de medewerkers van Tuin! bezig met het opbouwen van de kerstafdeling in het tuincentrum aan de Boppewei in De Westereen. Door de sluiting van Tuin! in Leeuwarden en vanwege de plotselinge lockdown van vorig jaar is de Kerstshow bij Tuin! dit jaar groter dan ooit.

De bijzondere klik tussen een Fries en een Oekraïens echtpaar

MÛNEIN – Een groot huis en een groot hart. Die combinatie maakt dat sinds begin maart van dit jaar een ouder Oekraïens echtpaar onderdak heeft gevonden in Mûnein. Het grote huis en het grote hart behoren toe aan Janneke en Doede Santema. Toen de oorlog op 24 februari in Oekraïne begon, toen de eerste vluchtelingen het land verlieten, klom Janneke in de pen.

‘De magie van Sinterklaas zal altijd blijven bestaan’

KOLLUMERZWAAG/DOKKUM – De mooiste, maar ook de drukste tijd van het jaar is aangebroken voor Jilt Nicolai
(31) en Pieter van der Wijk (31) uit Kollumerzwaag. Als eigenaren van de Sint Nicolaas Centrale* verhuren zij
Sinterklaas en Pieten in Friesland, Groningen en Drenthe. Wat begon als het spelen van Sint en Piet in de buurt is
uitgegroeid tot een bedrijf dat op een zaterdag met acht tot tien professionele Sinterklaasteams op pad gaat om
bedrijven, verenigingen en mensen thuis te bezoeken.