Categorie archieven: November

Donald Duck is weer thuis

DAMWÂLD – Het was geen gemakkelijke keuze voor Johannes Venema (67) om zijn Donald Duckcollectie van de hand te doen. Hij wist echter dat zijn verzameling bij Jogchum Sipma (31) in goede handen was. Het viel niet mee om al die stapels weekbladen waar Johannes tientallen jaren voor gespaard had van Damwâld naar Driezum te brengen, waar Jogchum destijds met Annie woonde. Wat ze toen nog niet wisten, is dat het achteraf helemaal niet nodig was geweest om al die duizenden Donald Duckboekjes te verhuizen…

Nieuwe start voor tandarts Jaap Boersma in prachtig pand

DE WESTEREEN – Een emotioneel moment voor tandarts Jaap Boersma (66) uit De Westereen. Op vrijdag 5 november om 12 uur ging de deur van de tandartspraktijk aan de Foarstrjitte 27 na vijftig jaar definitief dicht. Lange tijd om er bij stil te staan had hij niet. Maandag 8 november begon Jaap met zijn team in het voormalige pand van de Rabobank in De Westereen met een frisse start.

Het geheim van vakantiepark Het Wylde Pad

TWIJZELERHEIDE – Het welkomstbord met de naam Het Wylde Pad aan het Wyldpaed Oast in Twijzelerheide wiegt zachtjes heen en weer in de wind als ik mijn auto parkeer. Het is eind oktober en de regen miezert tegen de voorruit. Geen omstandigheden om een vakantiehuisje te boeken, zou je denken. Maar niets blijkt minder waar, want zelfs met herfstweer zijn de huisjes, yurts en appartementen van Het Wylde Pad volgeboekt. Het geheim van dit succesvolle, inspirerende en kleinschalige vakantiepark? Eerst doen, dan denken.