Categorie archieven: februari

Lauwers College trots op flexibiliteit en creativiteit

KOLLUM/BUITENPOST – De coronacrisis trekt diepe sporen, ook in onderwijsland. De lockdown hield de leerlingen en hun docenten de afgelopen maanden weg van de plek waar ze normaliter vijf dagen in de week vertoeven. Ook op het Lauwers College maakte de dynamiek plaats voor momenten met louter stilte. Maar online was er volop actie.

Sander heeft zijn eigen kledingmerk: stoer, subtiel én christelijk

DOKKUM/DAMWÂLD – ,,Ik kijk eigenlijk heel positief terug op het afgelopen jaar.” Aan het woord is Sander Jongsma, 24 jaar oud, afkomstig uit Damwâld en sinds kort woonachtig in Dokkum. De jonge ondernemer lanceerde begin 2020 zijn eigen kledingmerk New Testament, een merk waarmee hij zijn christelijke geloof uit wil dragen en anderen hoopt te bewegen hetzelfde te doen.

Nieuwbouw van 8 moderne halfvrijstaande woningen voormalige schoollocatie De Bron

Damwâld – De Damwâldster ondernemers Romke Hekstra (aannemer) en Bert Adema (makelaar) hebben de voormalige basisschoollocatie De Bron gekocht. De gemeente Dantumadiel heeft deze locatie op basis van een inschrijvingsprocedure gegund aan de beide ondernemers, op basis van een onderscheidend plan met oog voor de omgeving en haar bewoners. Het plan is passend in de buurt en speelt in op de grote vraag naar betaalbare woningen in Damwâld voor een brede doelgroep.