Foto: Jaap de Boer

DE WESTEREEN – Bloemist Antje de Vries (34) van Jilderda’s Bloemenboetiek in De Westereen heeft het drukker dan ooit. ,,Nog nooit hebben we zoveel bestellingen gehad als de afgelopen periode’’, zegt Antje. Vanwege de coronacrisis kunnen mensen nu ook online bloemen bestellen via de website.

“Een bloemetje brengt fleur in deze trieste tijd”, stelt Antje de Vries uit Broeksterwâld die sinds 2007 eigenaresse is van de bloemenwinkel in De Westereen. Vooral twee weken nadat de strenge coronamaatregelen werden aangekondigd nam het aantal bestellingen toe. We hebben al veel bloemen bij ouderen in deze regio bezorgd. Met z’n vijven kunnen we de drukte aan, al draaien we allemaal wel extra uren.’’

De tulpenactie bij Brugchelencamp – in samenwerking met De Westereender – was een groot succes. ,,Voor die mensen is deze tijd extra spannend en ze kunnen geen kant op. 

Dan is een bloemetje een mooi gebaar.’’ Antje merkt dat mensen nu ook steeds meer buitenbloemen kopen om het thuis zo gezellig mogelijk te maken. ,,Vooral de olijfbomen zijn populair.’’

Hoewel we inmiddels bijna twee maanden verder zijn gaat het aantal bestellingen door. Ook online worden steeds meer bloemen besteld, vooral veldboeketten met alle kleuren door elkaar. “Omdat we met verse producten werken bezorgen we de bloemen alleen in de nabije omgeving bij mensen thuis”, vertelt Antje.

 

De bloemist merkt dat ze extra creatief wordt dankzij de coronacrisis. Zo lukte het nu in korte tijd om de webshop in orde te brengen en ze bedenkt leuke acties voor Facebook. Momenteel heeft Antje een groot assortiment snijbloemen, plantenarrangementen en cadeaupakketten in de winkel klaar staan. 

“Het is in deze periode alle hens aan dek. Dat blijft ook nog wel even zo, want de drukste dag van het jaar moet nog komen: Moederdag.”

Lees verderop in deze krant hoe ook andere ondernemers uit de regio Noordoost- Friesland op creatieve wijze met de coronacrisis omgaan.