Wie zet jij in het licht? Dat is de vraag die Joris Linssen aan de bezoekers stelt op De Zijl in Dokkum. In de donkere decemberdagen is Joris’ Kerstboom de ultieme ontmoetingsplaats voor alle mensen om een foto van een bijzonder persoon in hun leven tussen de dennentakken te hangen en in het licht te zetten.

De begeleiders van Joris’ Kerstboom staan op 7, 11 en 13 december op De Zijl. Iedereen is uitgenodigd om daar een foto in de kerstboom te hangen van een persoon die hij of zij in het licht wil zetten.

Joris Linssen is op vrijdag 13 december van 15.00 tot 22.00 aanwezig* om de persoonlijke verhalen achter de foto horen. De grote kerstboom is een ontmoetingsplaats waar je bijvoorbeeld elkaar ten huwelijk kunt vragen, een reddende engel kunt bedanken, sorry kunt zeggen of een hechte vriendschap kunt vieren.

Wil je iemand bedanken, een ode brengen aan een persoon of sorry tegen iemand zeggen? Kom naar Joris’ Kerstboom en neem de foto van de betreffende persoon mee. Als je jouw verhaal ook graag wilt delen met Joris Linssen in het tv-programma mail dan jouw verhaal naar joriskerstboom@kro-ncrv.nl. Joris’ Kerstboom heeft dit jaar zes uitzendingen. Op 14, 15, 16, 18 en 19 december worden vijf korte afleveringen uitgezonden rond de klok van 22.30 uur bij KRONCRV op NPO 2. Op vrijdag 20 december is de hoofduitzending om 21.05 uur bij KRO-NCRV op NPO 2. Tijden en dagen zijn onder voorbehoud. Kijk op www.joriskerstboom. nl voor het actuele schema Over KRO-NCRV. Wij willen met onze bevlogen en optimistische programma’s de samenleving prikkelen en inspireren om meer naar elkaar om te kijken. Wij geloven in een liefdevolle samenleving waarin plek is voor iedereen. Een samenleving die draait om iets minder ‘mij’, en iets meer ‘wij’.