Muziekavond voor mensen met beperking in Badhús

DE WESTEREEN – In Badhús De Westereen wordt in het seizoen bijna iedere twee maand een sfeervolle discoavond georganiseerd voor mensen met een beperking. ‘Zaterdag 24 november organiseren we een evenement dat groter is dan tijdens de voorgaande edities.

Dankzij een subsidie van stichting Handicap.nl kan het Badhús een artiest aantrekken. We hebben bewust gekozen voor Gaatze Bosma, een zanger die in staat is om er een gezellig feest van te maken’, verklaart Anja Faber. ‘Wij willen de mensen met een beperking niet alleen graag een sfeervolle avond bieden, maar hun ook het gevoel geven dat ze betrokken zijn bij de maatschappij.

Als Badhús vinden wij dat belangrijk en ligt hier voor ons een uitdaging die we graag aannemen. Mensen met een beperking hebben vaak moeite om aansluiting te krijgen bij het uitgangsleven, gewoon omdat ze een beperking hebben. Het Badhús biedt daarbij alle faciliteiten en is bijvoorbeeld rolstoelvriendelijk in gebruik.

Bovendien zijn er uitstekende toiletten en beschikken we over vrijwilligers die uitstekend voor hun taak zijn toegerust. We hebben de faciliteiten en mogelijkheden, dus maken we er een mooi feest van. We hebben bewust gekozen om het evenement deze keer een grotere vorm te geven, we hopen daardoor nog meer mensen naar het Badhús te halen’, aldus Faber.

Iedereen met een beperking is dus welkom op zaterdagavond 24 november. Uiteraard mag er begeleiding mee, zoals een ouder, broer, zus of andere vrijwilliger. De nadruk ligt echter op de mensen met een beperking.

Dat een artiest als Gaatze Bosma uit De Westereen op zo’n avond niet mag ontbreken is eigenlijk logisch. Gaatze Bosma beschikt over een breed scala aan muziek, van een rocknummer van Elvis tot een Nederland of Friestalig nummer, waarbij hij zichzelf begeleidt op de gitaar.

Een zanger van het volk, zeer toegankelijk voor zijn vele fans en de mensen die naar zijn optredens komen. Inmiddels laat de zanger van nummers als: ‘Wat een feest’, ‘Sofia’ en ‘Je kan er om huilen’ iedereen bewegen, meezingen en meedoen tijdens zijn optredens.

‘Dat je in het dagelijkse leven beperkt bent wil niet zeggen dat er geen feestje gebouwd kan worden. Gaatze Bosma is niet alleen een rasechte Westereender maar ook een inmiddels zeer bekende Westereender. In het zuiden van het land hebben ze Bekende Nederlanders ook wel BN’er genoemd, maar hier in Fryslân en verre omstreken is Gaatze Bosma een BW’er, een Bekende Westereender.

Naast zanger Gaatze Bosma zal de zeer bekende en in de regio populaire DJ Hendrik de muzikale omlijsting van deze avond verzorgen. Anja Faber bestuurslid van het Badhús is in haar dagelijkse leven begeleidster van WIL en heeft deze avond georganiseerd: ‘Meedoen begint bij jezelf en dat is wat de bedoeling van deze avond is. Heerlijk even ontspannen en contacten leggen met anderen. Een avondje met leuke en vooral gezellige muziek is daar een uitstekende manier voor. Ik hoop dan ook dat uit de hele regio mensen hier naar toe komen. Uiteraard is de zaal rolstoeltoegankelijk en wat ook niet onbelangrijk is, de toegang is gratis. Wij zien je graag op zaterdag de 24e. De avond begint om 20.00 uur. Let op, wees op tijd want vol = vol’, waarschuwt Anja lachend.

Gaatze Bosma. (Foto: Grietje Bosma).