Foto: Koos Scherjon – www.rtvnof.nl

KOLLUM – Voor de achtste keer organiseert Johnny de Vries van de Paradisobar en Manolitobar in Kollum de Elf Kroegentocht. Het evenement is inmiddels een begrip in de regio. Het eerste jaar trokken de kroegen in totaal zo’n 500 bezoekers, de laatste jaren zijn dat er al meer dan 1300. De Elf Kroegentocht vindt dit jaar plaats op zaterdag 8 februari, van 18.00 tot 2.00 uur.

Er is dit jaar één café van de lijst verdwenen, namelijk De Iterij in Oudwoude, omdat deze nu dicht is. Daarvoor in de plaats is De Stapper in De Westereen erbij gekomen. De andere deelnemende cafés zijn: Jelle Joep in Twijzel, Phoenix in Jistrum, De Viersprong in Kootstertille, café Stynsgea in Augustinusga, Twaspan in Buitenpost, The Point in Buitenpost, de Manolitobar in Kollum, de Paradisobar in Kollum, café Prins in Kollumerzwaag en De Hossebos in De Westereen. ,,Dit is ook de volgorde waarop de taxibussen van Waaksma de route rijden, in totaal dertig kilometer’’, legt De Vries uit. Hij voegt eraan toe dat in elk café één of meerdere artiesten optreden, anderen hebben gekozen voor een drive-in show.

Stempelkaarten zijn verkrijgbaar bij de deelnemende cafés. De Vries: ,,De volle kaart kunnen kroegenlopers op 14 februari vanaf 20.00 uur omruilen voor een medaille bij hun eigen café.’’ Het is volgens de organisator goed te doen om alle cafés te bezoeken. ,,Om het kwartier rijden er taxi’s langs de verschillende cafés, die je naar de volgende kroeg brengen. Een mooi moment om ook eens in een ander café te kijken. In de praktijk blijkt dat het werkt. De bezoekers vinden het prachtig, jong en oud. En het mooie van dit evenement is dat niemand last van elkaar heeft. Integendeel, de kroegen versterken elkaar.’’

Meer informatie: www.paradisobar.nl