Wie wint de tweede Sulveren opstekker?

DE WESTEREEN Afgelopen jaar was Johannes van Kammen de eerste persoon die de ‘Sulveren opstekker’ ontving van de Westereender. Dit jaar is er uit iedere editie van de Westereender een persoon / verhaal genomineerd voor de 2e ‘Sulveren opstekker’ Wie verdient deze prijs in de vorm van een blijvend aandenken volgens jou? In deze editie tref je de speciale bijlage aan met de zorgvuldig uitgezochte verhalen, zodat je ze nog even rustig kunt lezen. We hopen dat er massaal gestemd gaat worden om zodoende jouw favoriet met deze prijs te belonen.

Herinner je je het verhaal nog van Sjoerd die de marathon van Utrecht zou gaan lopen voor het KWF. Of het indrukwekkende verhaal van ambulance chauffeur Norbert die de eerste coronapatiënten van Brabant naar Friesland moest vervoeren. Geesje van de Pleats verteld hoe inventief je wel moet zijn als horeca ondernemer in deze coronatijd. En dan Emiel niet te vergeten de man die ondanks corona een heuse Fryske film is gaan opnemen.

 

Jaarlijkse prijs
Het is de bedoeling om van de ‘Sulveren opstekker’ een jaarlijkse prijs te maken die uitgereikt wordt aan een persoon die zich heeft ingezet voor deze regio. Er is slechts één voorwaarde aan verbonden: hij of zij moet in De Westereender hebben gestaan, ook wel de leukste krant van Noordoost-Friesland genoemd. De naam ‘opstekker’ verwijst met een knipoog naar de bijnaam ‘messentrekkers’, zoals Westereenders van oudsher worden genoemd.

Tweede editie
Met deze prijs willen wij mensen uit deze regio een hart onder de riem steken, omdat zij dit om welke reden dan ook verdienen. Vanuit iedere editie wordt één interview gekozen die in aanmerking komt voor het genoemde kleinood. In januari 2021 worden de genomineerden bekend gemaakt en dan is het moment voor de lezers om te stemmen op hun favoriet. In maart zal vervolgens de tweede editie van de ‘Sulveren opstekker’ uitgereikt worden door Johannes van Kammen.

[cbxpoll id=”2877″]