Wie wint de derde Opstekker van De Westereender?

DE WESTEREEN – Voor de derde keer op rij wordt de Opstekker van De Westereender uitgereikt. Dit is een prijs in de vorm van een blijvend aandenken gemaakt door kunstenaar Hans Jouta uit Ferwert, onder andere bekend van het standbeeld dat hij maakte van Johan Cruijff. ,,Met deze prijs willen wij mensen uit de regio een hart onder de riem steken, omdat zij dit om welke reden dan ook verdienen”, stelt uitgever Pieter Jan Heidstra van De Westereender die de prijs drie jaar geleden in het leven heeft geroepen.

Johannes van Kammen was de eerste persoon die in 2019 de ‘Opstekker’ ontving van De Westereender. Hij verzorgde bijna veertig jaar de (eind) redactie voor deze lokale krant. Met hart en ziel schreef hij elke maand bijzondere verhalen over lokale gebeurtenissen. Dankzij zijn verhalen zijn veel mensen uit de regio in het zonnetje gezet, lokaal talent kreeg een ‘podium’ en met zijn natuurrubriek is hij een ambassadeur voor deze regio geworden. Nog steeds is hij betrokken bij de krant, waardoor lezers zijn (natuur) verhalen niet hoeven te missen. Vorig jaar won Sjoerd Visser de Opstekker van 2020. Hij voerde in dat jaar actie voor onderzoek in de strijd tegen kanker. Lezers waren onder de indruk van zijn verhaal.

Elf verhalen
Zo wordt ook nu weer uit iedere editie van De Westereender van 2021 een bijzonder verhaal genomineerd waar lezers op kunnen stemmen. De Westereender verschijnt elke maand, behalve in augustus. In deze speciale bijlage zijn de elf verhalen te vinden die de jury – bestaande uit Johannes van Kammen, Pieter Jan Heidstra en Klasina van der Werf zorgvuldig heeft uitgezocht. De verhalen gaan over verschillende mensen, van positieve sportschooleigenaren tot fanatieke vrijwilligers en van topsporters tot muzikanten, van jong tot oud, afkomstig uit de hele regio Noordoost-Friesland. U kunt de achtergrondverhalen over deze personen rustig nogmaals lezen in deze krant en vervolgens stemmen op uw favoriet.

Degene met de meeste stemmen wordt beloond met de eervolle prijs.

Messenstekkers
De Opstekker wordt jaarlijks in maart uitgereikt aan de persoon/personen uit het verhaal die zich op de één of andere manier heeft/hebben ingezet voor de regio Noordoost-Friesland. Er is slechts één voorwaarde aan verbonden: hij of zij moet(en) in De Westereender hebben gestaan, ook wel de leukste krant van Noordoost-Friesland genoemd.

De naam ‘Opstekker’ verwijst met een knipoog naar de bijnaam ‘messenstekkers’, zoals Westereenders van oudsher worden genoemd.

Opstekker 2021

U kunt uw stem uitbrengen door de persoon te selecteren en onderaan de pagina op de knop "Stemmen" te klikken!

De genomineerden zijn:

Totaal aantal stemmen: 1

 • Henk Elzinga: 51 (3,37%)
 • Sander Jongsma: 36 (2,38%)
 • Cindy en Dirk Monsma: 398 (26,31%)
 • Dennis Veenker: 539 (35,62%)
 • Gertie Papenburg: 13 (0,86%)
 • Magneetvisploeg 't Sliekwurk: 11 (0,73%)
 • Yme Braaksma: 27 (1,78%)
 • Nathalie Zwaagstra: 180 (11,90%)
 • Susanne en Gwendolyn: 121 (8,00%)
 • Auke de Boer: 12 (0,79%)
 • Willem Jan Hoogwater: 125 (8,26%)

The Poll is out of date. You have not voted.